Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη για ξέπλυμα ο θετός γιος του πρώην πρωθυπουργού της Μαλαισίας

Συνελήφθη για ξέπλυμα ο θετός γιος του πρώην πρωθυπουργού της Μαλαισίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς στη Μαλαισία συνέλαβε τον θετό γιο του πρώην πρωθυπουργό Νατζίμπ Ραζάκ.

Πρόκειται για τον παραγωγό του Χόλιγουντ Ρίζα Αζίζ που στην φιλμογραφία του, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνεται και «Ο Λύκος της Wall Street», σε σκηνοθεσία του Μάρτιν Σκορτσέζε,

Ο Ρίζα Αζίζ συνελήφθη την Πέμπτη αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, σύμφωνα με τον αρχηγό της Μαλαισιανής Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, ο οποίος δήλωσε ότι ο παραγωγός ταινιών θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος την Παρασκευή.

Ο Ρίζα Αζίζ έχει προηγουμένως ανακριθεί σχετικά με το σκάνδαλο 1MDB πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, στο οποίο ο Νατζίμπ Ραζάκ κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε σε ένα κρατικό επενδυτικό ταμείο το οποίο φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για την κατάχρηση περισσοτέρων από 3δις λιρών.

Ο Nατζίπ Ραζάκ αρνήθηκε τις κατηγορίες για συμμετοχή του στην απάτη τον Μάιο, στην πρώτη από τις πολλαπλές δίκες που σχετίζονται με το σκάνδαλο.

Οι επιπτώσεις του σκανδάλου έγιναν αισθητές σε όλο τον κόσμο, από την κατάσχεση ενός σκάφους ύψους 95 εκατομμυρίων λιρών στο Μπαλί που φέρεται να αγοράστηκε με κλεμμένα χρήματα, σε ποινικές διώξεις εναντίον της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs.

Η εταιρία παραγωγής του Ρίζα Αζίζ κατέβαλε πέρυσι στις αμερικανικές αρχές 60 εκατομμύρια δολάρια για να διακανονισμό των κατηγοριών, χωρίς όμως να παραδεχτεί το αδίκημα, αφού ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποίησε υπεξαιρεθέντα χρήματα για να χρηματοδοτήσει την βραβευμένη με Όσκαρ ταινία «Ο λύκος της Wall Street», καθώς και άλλες ταινίες.

Ο Ρίζα Αζίζ υπήρξε επίσης παραγωγός στο “Σπίτι του μπαμπά”, μια κωμωδία με τους Will Ferrell και Mark Wahlberg.

Η κόρη του πρώην πρωθυπουργού, Nooryana Najwa, δημοσίευσε την Πέμπτη μια φωτογραφία του Riza στο Instagram, υπερασπίζοντας τον αδελφό της.

«Παρά την επίλυση στις ΗΠΑ και το γεγονός ότι οι φερόμενες παρατυπίες σημειώθηκαν εξ ολοκλήρου εκτός της Μαλαισίας, η Μαλαισιανή Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς αποφασίζει να ασκήσει διώξεις, μετά από ένα ολόκληρο έτος. Δεν είναι εγκληματίας».

Ο Ρίζα Αζίζ αρνείται οποιοδήποτε αδίκημα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

FAZ: Μύκονος – Από την αυθαίρετη δόμηση, μέχρι τη μαφία, τα ναρκωτικά και το βρώμικο χρήμα

Η Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ζητά τη δίωξη του Δημητρά

Εύα Καϊλή: Χωρίς βραχιολάκι αλλά υπό επιτήρηση

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος διέταξε έρευνα στην «Ελληνική Λύση» του Βελόπουλου

Το Politico γράφει για το πώς «ανέβηκε» κι «έπεσε» η Καϊλή – Ο Κοτζιάς αρνήθηκε να της δώσει μάστερ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr