Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτός σχεδίαζε βομβιστική επίθεση στο γάμο Κέιτ και Γουίλιαμ

Αυτός σχεδίαζε βομβιστική επίθεση στο γάμο Κέιτ και Γουίλιαμ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε εφιάλτη για ολόκληρη τη Γηραιά Αλβιώνα είχαν σκοπό να μετατρέψουν την πιο όμορφη ημέρα για τη βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας μέλη της Αλ Κάιντα.

Αυτό προκύπτει σύμφωνα με τις έρευνες της Σκότλαντ Γιαρντ, από τις οποίες προκύπτει ότι ένας 27χρονος μουσουλμάνος που ζει στο Λονδίνο και διατηρούσε στενή σχέση με στελέχη της Αλ Κάιντα είχε προειδοποιήσει μέσω Διαδικτύου ότι στις 29 Απριλίου 2011 -ημερομηνία του βασιλικού γάμου της Κέιτ Μίντλετον με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ- η τρομοκρατική οργάνωση θα πραγματοποιούσε χτύπημα.

alkainta

Το θέμα έφερε στο φως της δημοσιότητας η βρετανική Mirror. Ο 27χρονος Αφσόρ Αλί, σε βίντεο που είχε αναρτήσει στο YouTube καλούσε τους επισκέπτες να μην παραβρεθούν στον βασιλικό γάμο γιατί υπήρχε πιθανότητα τρομοκρατικού χτυπήματος. Μάλιστα με σχόλιά του φέρεται να προέτρεπε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Την ίδια στιγμή, οι βρετανικές αρχές διαπίστωσαν ότι ο νεαρός, η δίκη του οποίου είναι σε εξέλιξη κατηγορούμενος για υποκίνηση στην τρομοκρατία, είχε στην κατοχή του έγγραφα της Αλ Κάιντα, οδηγίες για κατασκευή βομβών και τρομοκρατικό υλικό, ενώ λέγεται πως παρακολουθούσε «μαθήματα» για την τζιχάντ (ιερός πόλεμος) από ιμάμη της περιοχής όπου ζούσε.

Στα βίντεο, τα οποία πάντα υπέγραφε με το ψευδώνυμο Αμπού Ασαντουλάχ, τασσόταν υπέρ των επιθέσεων στους Δίδυμους Πύργους και απαιτούσε τη διδαχή του Κορανίου σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ οι βρετανικές αρχές εντόπισαν υλικό με εξτρεμιστικό περιεχόμενο, καθώς και περιοδικό της Αλ Κάιντα για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να μετέχει στη τζιχάντ.

Ο συλληφθείς, η δίκη του οποίου είναι σε εξέλιξη, αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι το υλικό που βρέθηκε στην κατοχή του ανήκει σε κάποιον άλλο μουσουλμάνο, τον οποίο δεν γνωρίζει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr