Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Χαμάς έσπασε την εκεχειρία εκτοξεύοντας 18 ρουκέτες – Απάντηση Ισραήλ

Η Χαμάς έσπασε την εκεχειρία εκτοξεύοντας 18 ρουκέτες – Απάντηση Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μετά το σπάσιμο και της νέας εκεχειρίας από την τουρκόφιλη ισλαμιστική Χαμάς, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου έδωσε εντολή στον στρατό του Ισραήλ να απαντήσει με σφοδρότητα στην εκτόξευση 18 ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας κατά του ισραηλινού εδάφους, με δύο Ισραηλινούς τραυματίες.

Αμέσως μετά, ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη της Γάζας σύμφωνα με μαρτυρία, έπειτα από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι: “Η επανάληψη των επιθέσεων με ρουκέτες από τους τρομοκράτες εναντίον του Ισραήλ δεν είναι αποδεκτή, ούτε ανεκτή και αποτελεί προϊόν απερισκεψίας. Η λανθασμένη απόφαση της Χαμάς να παραβιάσει την εκεχειρία θα απαντηθεί από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Θα συνεχίσουμε να πλήττουμε τη Χαμάς, τις υποδομές της, τους μαχητές της και θα αποκαταστήσουμε την ασφάλεια του Κράτους του Ισραήλ”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υποστράτηγος Πίτερ Λέρνερ.

Ένας μικρός Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και τρεις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από αεροπορική επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων κοντά σε τέμενος στην πόλη της Γάζας, όπου η Χαμάς είχε τοποθετήσει τους εκτοξευτήρες της, χρησιμοποιώντας το τζαμί ως “ασπίδα”, ύστερα από την κατάρρευση της εκεχειρίας νωρίτερα σήμερα, ανακοίνωσαν παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.

Ισραηλινός κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε πριν από λίγο ότι το Ισραήλ δεν θα διαπραγματευτεί με τους Παλαιστινίους για την ανανέωση της εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, όσο οι ένοπλοι της Χαμάς εξακολουθούν να εκτοξεύουν ρουκέτες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραήλ: Έπληξε 40 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο με αεροσκάφη και πυροβολικό

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr