ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για UCK Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσσυφοπεδίου, Βαλκάνια, Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, Ίβιτσα Ντάτσιτς, Κόσοβο, Κοσσυφοπέδιο, Ραμούς Χαραντινάι, Σερβία,


















































Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ: Πού και πότε θα χτυπήσει η κακοκαιρία
Βουλιαγμένη: Συνελήφθη και 21χρονη ΑμεΑ για τον καβγά της ξαπλώστρας που κατέληξε στον θάνατο 82χρονου
Δημοσκόπηση Alco: Μονοψήφια η διαφορά ΝΔ και ΕΛΑΣ - «Όχι» σε τρίτη θητεία Μητσοτάκη λέει το 67%
Δημοσκόπηση GPO: «Φλερτάρει» με διψήφιο ποσοστό ο Σαμαράς - Ο Κώστας Καραμανλής εκφραστής της ΝΔ
Ηγουμενίτσα: Ο 27χρονος πρώην σύντροφος δολοφόνησε την 25χρονη και αυτοτραυματίστηκε 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο πρώην πρωθυπουργός του Κοσόβου Ράμους Χαραντινάι μεταβαίνει την Τρίτη 23 Ιουλίου στη Χάγη για να παρουσιαστεί στο Ειδικό δικαστήριο το οποίο εξετάζει εγκλήματα που διέπραξαν μαχητές του UCK (Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσόβου) τη χρονική περίοδο 1998 – 2000.
Αύριο θα αρχίσει η ανακριτική διαδικασία ενώπιον του γενικού εισαγγελέα του Ειδικού δικαστηρίου, που αναμένεται να διαρκέσει δύο ημέρες.
Ο Χαραντινάι θεωρείται ύποπτος για εγκλήματα πολέμου που διεπράχθησαν κατά του σερβικού και μη αλβανικού πληθυσμού όσο ήταν διοικητής μονάδας ανταρτών του UCK.
Ο πρώην πρωθυπουργός του Κοσόβου επιβεβαίωσε, το βράδυ της Δευτέρας 22 Ιουλίου συμμετέχοντας σε εκπομπή ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού στην Πρίστινα, ότι μεταβαίνει σήμερα 23 Ιουλίου στη Χάγη και αύριο θα παρουσιαστεί στον εισαγγελέα.
Διευκρίνισε ότι δεν του έχει απαγγελθεί κατηγορία και πως κλήθηκε να καταθέσει ως ύποπτος για εγκλήματα πολέμου.
Εξήγησε ότι την περασμένη Παρασκευή παραιτήθηκε από τη θέση του πρωθυπουργού διότι πιστεύει πως, αν παρουσιαζόταν υπό αυτήν την ιδιότητα στον εισαγγελέα, θα έβλαπτε το κύρος της χώρας.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, σχολιάζοντας τη μετάβαση του Χαραντινάι στη Χάγη, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη για τα θύματα των Σέρβων.
«Ελπίζω ότι αυτή η υπόθεση δεν θα κλείσει με τον τρόπο που έκλεισε σε άλλα δικαστήρια, πρέπει, επιτέλους, κάποτε να υπάρξει τιμωρία και για τα εγκλήματα του UCK» δήλωσε ο Ντάτσιτς.























































