Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κοσοβάρος Χαραντινάι στη Χάγη ως ύποπτος για εγκλήματα πολέμου

Ο Κοσοβάρος Χαραντινάι στη Χάγη ως ύποπτος για εγκλήματα πολέμου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρώην πρωθυπουργός του Κοσόβου Ράμους Χαραντινάι μεταβαίνει την Τρίτη 23 Ιουλίου στη Χάγη για να παρουσιαστεί στο Ειδικό δικαστήριο το οποίο εξετάζει εγκλήματα που διέπραξαν μαχητές του UCK (Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσόβου) τη χρονική περίοδο 1998 – 2000.

Αύριο θα αρχίσει η ανακριτική διαδικασία ενώπιον του γενικού εισαγγελέα του Ειδικού δικαστηρίου, που αναμένεται να διαρκέσει δύο ημέρες.

Ο Χαραντινάι θεωρείται ύποπτος για εγκλήματα πολέμου που διεπράχθησαν κατά του σερβικού και μη αλβανικού πληθυσμού όσο ήταν διοικητής μονάδας ανταρτών του UCK.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Κοσόβου επιβεβαίωσε, το βράδυ της Δευτέρας 22 Ιουλίου συμμετέχοντας σε εκπομπή ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού στην Πρίστινα, ότι μεταβαίνει σήμερα 23 Ιουλίου στη Χάγη και αύριο θα παρουσιαστεί στον εισαγγελέα.

Διευκρίνισε ότι δεν του έχει απαγγελθεί κατηγορία και πως κλήθηκε να καταθέσει ως ύποπτος για εγκλήματα πολέμου.

Εξήγησε ότι την περασμένη Παρασκευή παραιτήθηκε από τη θέση του πρωθυπουργού διότι πιστεύει πως, αν παρουσιαζόταν υπό αυτήν την ιδιότητα στον εισαγγελέα, θα έβλαπτε το κύρος της χώρας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, σχολιάζοντας τη μετάβαση του Χαραντινάι στη Χάγη, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη για τα θύματα των Σέρβων.

«Ελπίζω ότι αυτή η υπόθεση δεν θα κλείσει με τον τρόπο που έκλεισε σε άλλα δικαστήρια, πρέπει, επιτέλους, κάποτε να υπάρξει τιμωρία και για τα εγκλήματα του UCK» δήλωσε ο Ντάτσιτς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Βορίδης για Μπελέρη: Η απόφαση της Αλβανίας οδηγεί την Ελλάδα σε βέτο

ΣΥΡΙΖΑ: Η καταδίκη Μπελέρη εγείρει σοβαρά ερωτηματικά, ιδιαίτερα μετά τις συστηματικές δημόσιες παρεμβάσεις της αλβανικής κυβέρνησης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr