Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρώην αρχηγός ΚΥΠ: Οι Ρώσοι δίνουν στους Τούρκους τη δυνατότητα για πυρηνικά όπλα

Πρώην αρχηγός ΚΥΠ: Οι Ρώσοι δίνουν στους Τούρκους τη δυνατότητα για πυρηνικά όπλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρώην διοικητής της κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΚΥΠ), στρατηγός Ανδρέας Πενταράς έκανε μια αποκάλυψη- βόμβα, για δυνατότητα κατασκευής πυρηνικών όπλων από την Τουρκία.

Ο κ. Πενταράς, μιλώντας στο Sigma Live, αποκάλυψε ότι στη σύμβαση Ρωσίας – Τουρκίας για την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακουγιού (σ.σ. 64 χλμ. από τα παράλια της Κύπρου) «υπάρχει πρόνοια που καθορίζει ότι οι 4 πυρηνικοί αντιδραστήρες θα έχουν τη δυνατότητα εμπλουτισμού ουρανίου.

»Ο εμπλουτισμός ουρανίου δεν έχει καμία σχέση με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, έχει σχέση με τη δημιουργία των πυρηνικών όπλων».

Αναφορικά με τους τρόπους αντίδρασης που έχει η Κύπρος, απέναντι στα σχέδια της Τουρκίας, ο κ. Πενταράς ανέφερε ότι η Λευκωσία πρέπει να ασκήσει πιέσεις στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας, «προκειμένου να τοποθετηθεί εκεί επιτροπή- ενδεχομένως σε μόνιμη βάση- που θα ελέγχει τις προδιαγραφές της κατασκευής του εργοστασίου, αλλά και της λειτουργίας του».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ελλάδα εξετάζει την αποστολή «Μηχανικού» στη Γάζα στο πλαίσιο του σχεδίου Τραμπ

Γιασάρ Γκιουλέρ: Το Ισραήλ ΔΕΝ θέλει την Τουρκία στη Γάζα

Κάθε Έλληνας έδωσε σήμερα 212 ευρώ στον Ζελένσκι

Φήμες ότι ο Ερντογάν σχεδιάζει να «αποκεφαλίσει» τον Χακάν Φιντάν

Χάρης Τζήμητρας: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών αναχαιτίστηκε η αναγνώριση της γειτονικής χώρας ως «Μακεδονία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr