Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος προετοίμαζε μεγάλο μακελειό στο Ιράκ – Τι δήλωσε ο επικεφαλής του «Πυρήνα Ιεράκων»

Το Ισλαμικό Κράτος προετοίμαζε μεγάλο μακελειό στο Ιράκ – Τι δήλωσε ο επικεφαλής του «Πυρήνα Ιεράκων»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) προετοίμαζε μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα στο Ιράκ, το οποίο απετράπη, σύμφωνα με τις ιρακινές υπηρεσίες πληροφοριών.

Συγκεκριμένα, η στρατιωτική ιρακινή υπηρεσία πληροφοριών απέτρεψε γιγαντιαία τρομοκρατική συνωμοσία, όπως μεταδίδει το Rudaw, με στόχους στο ιρακινό Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ, στη Βαγδάτη και στη Βασόρα.

Τι δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του στρατού

Σε δηλώσεις του στην κρατική ιρακινή εφημερίδα «Assabah», ο Άμπου Αλί Αλ Μπασρί, επικεφαλής του σώματος «Πυρήνας Ιεράκων» των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών, δήλωσε ότι στόχος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος «με αυτές τις επιθέσεις ήταν να δείξει σε όλους ότι ακόμα είναι ζωντανό και υφίσταται».

Οι ιρακινές δυνάμεις πρόλαβαν τα χτυπήματα καταστρέφοντας πολλές βάσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος με εναέρια υποστήριξη και σκοτώνοντας και αιχμαλωτίζοντας πολλούς τζιχαντιστές.

Χιλιάδες τζιχαντιστές διαφεύγουν

Το Ιράκ ανακοίνωσε τη στρατιωτική του νίκη επί της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος τον Δεκέμβριο του 2017.

Ωστόσο, χιλιάδες τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος συνεχίζουν να διαφεύγουν και να συνεχίζουν τον ιερό τους πόλεμο, είτε διεξάγοντας συμμοριτοπόλεμο στην ύπαιθρο και στα βουνά, είτε τρομοκρατικές επιθέσεις στις πόλεις.

«Νικηφόρα Θέληση»

Η ιρακινή κυβέρνηση ανακοίνωσε στις 7 Ιουλίου την επιχείριση «Νικηφόρα Θέληση» με στόχο να εκκαθαρίσει μαζικά τους τρομοκρατικούς πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους που ακόμα υφίστανται.

Η επιχείριση διεξάγεται στην ιρακινή έρημο στις επαρχίες Άνμπαρ, Μοσούλη και Σαλαντίν, όπου συμμορίες τζιχαντιστών παραμένουν ενεργές.

Στη «Νικηφόρα Θέληση» συμμετέχουν από τις τακτικές ένοπλες δυνάμεις του Ιράκ και της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, οι υπηρεσίες πληροφοριών, η σιιτική πολιτοφυλακή Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι και ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ.

Ο Άμπου Αλί Αλ Μπασρί δήλωσε ακόμα στην εφημερίδα ότι η μονάδα του, «Πυρήνες Ιεράκων», συνέλαβαν 160 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη, 40 στη Βαγδάτη και δύο στη Βασόρα, που είχαν εμπλοκή στον σχεδιασμό των αποτραπέντων τρομοκρατικών χτυπημάτων.

Ο επικεφαλής της Αστυνομίας της επαρχίας Νινευή, όπου πρωτεύουσά της είναι η Μοσούλη, μιλώντας με τη σειρά του στην κρατική εφημερίδα δεν επιβεβαίωσε τον αριθμό των συλληφθέντων τρομοκρατών, αρκέστηκε απλά να μιλήσει για «εκατοντάδες συλλήψεις».

«Συνεχώς συλλαμβάνουμε τζιχαντιστές του ISIS στη Νινευή και τους τελευταίους πέντε μήνες έχουν πιάσει περισσότερους από 600 στη Μοσούλη και στα περίχωρά της», δήλωσε ο αστυνομικός διοικητής Χαμάντ Ναμίς.

Πόσους μάχιμους έχει ακόμα το Ισλαμικό Κράτος

Σύμφωνα με υπολογισμούς του αμερικανικού Πενταγώνου, οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που διαφεύγουν της σύλληψης μετά την εδαφική κατάλυση του τρομο-κράτους τους και συνεχίζουν να μάχονται στο Ιράκ και στη Συρία είναι μεταξύ 14.000 με 30.000.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί την κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr