Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανός ΥΠΕΞ: Προετοιμαζόμαστε για BREXIT χωρίς συμφωνία

Βρετανός ΥΠΕΞ: Προετοιμαζόμαστε για BREXIT χωρίς συμφωνία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με ταχύτατους ρυθμούς προετοιμάζεται η Βρετανία για ένα no deal Brexit και θα είναι έτοιμη γι’ αυτό στις 31 Οκτωβρίου, διεμήνυσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ντόμινικ Ράαμπ.

Στη γραμμή που χάραξε ο νέος πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον, ο Ράαμπ χαρακτήρισε και αυτός «αντιδημοκρατικό» το backstop, το δίχτυ ασφαλείας που θεωρούν απαραίτητο οι Βρυξέλλες για την αποφυγή των σκληρών ιρλανδικών συνόρων και τόνισε ότι πρέπει να αφαιρεθεί πάση θυσία από τη συμφωνία αποχώρησης.

«Θέλουμε μια καλή συμφωνία με τους εταίρους και φίλους μας στην Ε.Ε., αλλά σε αυτήν θα πρέπει να περιλαμβάνεται η κατάργηση του αντιδημοκρατικού backstop», υπογράμμισε ο Βρετανός υπουργός στο BBC.

«Η οδηγία που έδωσε ο πρωθυπουργός και αποδέχθηκε το υπουργικό συμβούλιο είναι να γίνουν ταχύτατα αυτές οι προετοιμασίες», πρόσθεσε.

Ο βουλευτής των Συντηρητικών Όλιβερ Λέτουιν, ο οποίος αντιτίθεται σε μια αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία, δήλωσε στον ραδιοσταθμό του BBC ότι οι βουλευτές θα επιδιώξουν να σταματήσουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία, αλλά πρόσθεσε ότι δεν είναι σαφές αν το κοινοβούλιο θα μπορούσε να αποτρέψει ένα τέτοιο σενάριο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»

Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr