Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Έντι Ράμα αρνήθηκε ότι έχει ελληνική καταγωγή – Λέει ψέμματα

Ο Έντι Ράμα αρνήθηκε ότι έχει ελληνική καταγωγή – Λέει ψέμματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, αρνήθηκε ψευδώς ότι έχει ελληνική καταγωγή αν και είναι τοις πάσι γνωστό ότι ο αδελφός του παππού του, πατέρα της μητέρας του, ήταν ο Χειμαρριώτης Σπύρος Κολέκας, υπουργός του καθεστώτος Χότζα.

Ότι η οικογένεια Κολέκα είναι Έλληνες το γράφει και η Wikipedia, στηριζόμενη σε Βρετανούς πανεπιστημιακούς:

«According to British academics James Pettifer and Miranda Vickers, Koleka was born into an ethnic Greek family and was one of the few members of the Greek minority serving in the Socialist People’s Republic of Albania political system. He was unpopular among the minority and was accused by various ethnic Greeks of implementing an anti-Greek agenda of the regime, including forced relocations of people of the same ethnicity as himself. Spiro Koleka was a distant relative of Spiro Jorgo Koleka (1879 or 1880–1940), a leader of the Albanian national movement and later interwar government minister. Edi Rama, a maternal descendant of the Koleka family, said that the family is of Mirditor origin, and that the surname was derived from Kol Leka».

Τι μας λένε λοιπόν οι Βρετανοί πανεπιστημιακοί; Ότι ο Σπύρος Κολέκας γεννήθηκε σε ελληνική οικογένεια και ήταν ένα από τα ελάχιστα μέλη της Ελληνικής Μειονότητας που υπηρέτησαν στο πολιτικό σύστημα της Σοσιαλιστικής Λαϊκής Δημοκρατίας της Αλβανίας.

Ήταν αντιπαθής ο Σπύρος Κολέκας μεταξύ της μειονότητας και κατηγορήθηκε ότι εφάρμοσε την ανθελληνική ατζέντα του καθεστώτος, συμπεριλαμβανομένων υποχρεωτικών μεταγκαταστάσεων ομοεθνών του. Ο πατέρας του Έντι Ράμα, Κριστάκ Ράμα, με καταγωγή από το Δυρράχιο, ήταν Βλάχος.

Ωστόσο, εδώ πρέπει να σημειωθεί, ότι αρκετοί Βλάχοι στην Αλβανία επέλεξαν την αλβανική αντί για την ελληνική εθνική συνείδηση.

Για παράδειγμα, το αλβανικό αλφάβητο φτιάχτηκε από Έλληνες Βλάχους που επέλεξαν μετά να αυτοπροσδιοριστούν ως Αλβανοί, όπως ο Γεώργιος Κυριαζής και η οικογένεια του, ένας από τους μεγαλύτερους Αλβανούς λόγιους θεωρείται ο Κωνσταντίνος Χριστοφορίδης, ενώ ο Θεμιστοκλής Γερμένης, που ίδρυσε τη Δημοκρατία της Κορυτσάς και τα αδέλφια του ονομάζονταν Σπύρος, Τηλέμαχος, Αλεξάνδρα και Ευτέρπη, θεωρείται ήρωας από τους Αλβανούς (δοσίλογος και τυχοδιώκτης από τους Έλληνες), επειδή δίωκε τους συμπατριώτες του Έλληνες.

Ένα μέρος του ελληνικού και ελληνορθόδοξου πληθυσμού της Αλβανίας, στις περισσότερες περιπτώσεις Βλαχόφωνοι, επέλεξαν ήδη από τον 19ο αιώνα να είναι Αλβανοί και όχι Έλληνες και μάλιστα αυτοί στην πραγματικότητα ίδρυσαν και συγκρότησαν την Αλβανία ως κράτος.

Από αυτό τον πληθυσμό σήμερα παριστάνουν και τους Αλβανούς Ελληνορθόξους, αρνούμενοι κάθε σχέση με τον ελληνισμό των προγόνων τους.

Βεβαίως και το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό είναι σεβαστό, αλλά αυτό δεν αναιρεί τον χαρακτηρισμό του αποστάτη και του εξωμότη σε όσους ελληνικής καταγωγής «αλβανίζουν».

«Δεν έχω κανένα ελληνικό κύτταρο»

«Δεν έχω κανένα ελληνικό κύτταρο» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη σε ΜΜΕ της χώρας του.

Ο κ. Ράμα απάντησε σε συγκεκριμένη ερώτηση δημοσιογράφου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας είπε ότι η μητέρα του κατάγεται από το ίδιο χωριό – της περιοχής της Χειμάρας – με τον Αλβανό πρωθυπουργό.

Ο Έντι Ράμα δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Δεν θα ήθελα να επιδοθώ σε πολεμικές.

»Τα κουτσομπολιά με τον γείτονα είναι εύκολο πράγμα.

»Δεν θα ένιωθα καθόλου στενοχώρια αν θα είχα κι ένα μέρος ελληνικού αίματος, αλλά δεν έχω κανένα κύτταρο ελληνικό.

»Εγώ έχω στις φλέβες μία ανάμιξη αίματος.

»Και δεν θα ένιωθα καθόλου στενοχώρια αν είχα κι ένα μέρος ελληνικού αίματος, αλλά δεν έχω κανένα κύτταρο, δεν έχω καμιά καταβολή.

»Έχω κάποιες άλλες καταβολές. Καταβολές από τη Σκόδρα, τη Μιρντίτα, το Βεράτι, το Βούνο (σ.σ. χωριό της Χειμάρρας).

»Επίσης θα ήθελα να πω ξεκάθαρα ότι για μένα οι Αλβανοί ορθόδοξοι δεν είναι Έλληνες ορθόδοξοι (σ.σ. εξηγήσαμε παραπάνω).

»Για να είμαστε ξεκάθαροι και γι’ αυτό.

»Επειδή από θρησκευτική άποψη έχω και καθολική και ορθόδοξη καταβολή και, εξαιτίας της βούλησης της γιαγιάς μου – ο ίδιος είμαι καθολικός – θα ήθελα να υπογραμμίσω ξεκάθαρα: εμείς αυτό το κομμάτι το έχομε ξεχωρίσει.

»Εν τω μεταξύ, τα αδέρφια μας της Μειονότητας είναι Έλληνες κι ορθόδοξοι.

»Θέλουμε τη φιλία, την κατανόηση και το σεβασμό, διότι οι σχέσεις δεν εξαρτώνται από την καταγωγή οποιουδήποτε βρίσκεται στην εξουσία. Αυτό δεν έχει σημασία».

Τι να παραδεχτεί ο Έντι Ράμα; Ότι είναι ένας Ελληνόβλαχος καθολικός, απόγονος κομμουνιστών, που υποδαυλίζει τον αλβανικό εθνικισμό και υπακούει στις προσταγές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν; Τι να πει και τι να ομολογήσει, ο μέγας πολιτικός απατεώνας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Ο Νίκος Δένδιας στο MIT συναντήθηκε με ειδικούς σε θέματα Τεχνολογίας και Ναυπηγικής

Χρυσουλάκης: Οι κοινότητες της ελληνικής Διασποράς συνιστούν διακριτή μορφή «ήπιας ισχύος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr