Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος αιχμαλώτισε σε ενέδρα τρεις Φρουρούς της Επανάστασης

Το Ισλαμικό Κράτος αιχμαλώτισε σε ενέδρα τρεις Φρουρούς της Επανάστασης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έστησαν ενέδρα σε Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, στην έρημο της Αλ Μαγιαντίν στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Οι τζιχαντιστές άναψαν φωτιά σε μια περιοχή κοντά σε ένα σημείο ελέγχου των Φρουρών, οι οποίοι έχουν αναπτυχθεί στη Συρία ως σύμμαχοι του προέδρου Άσαντ.

Όταν τρεις άνδρες από τους Φρουρούς πήγαν να ελέγξουν την περιοχή της πυρκαγιάς, οι τζιχαντιστές τους αιφνιδίασαν και τους αιχμαλώτισαν.

Οι τρομοκράτες πρόλαβαν να χαθούν στην έρημο, με τους αιχμαλώτους τους, πριν φτάσουν στο σημείο ενισχύσεις που στάλθηκαν από την πόλη Αλ Μαγιαντίν.

Σημαντικές ιρανικές παραστρατιωτικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί δυτικά του ποταμού Ευφράτη, στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ, σε εδάφη που ανακατέλαβε η συριακή κυβέρνηση.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μετέδωσε το Σάββατο ότι δεκάδες παραστρατιωτικοί υπό ιρανική διοίκηση και οχήματα έφτασαν ως ενισχύσεις στην περιοχή, μετά τις μάχες των προηγούμενων ημερών μεταξύ Ισλαμικού Κράτους και Φρουρών, με τους δεύτερους να υφίστανται βαριές απώλειες.

Συγκεκριμένα, την 1η Αυγούστου τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσαν ισχυρή επίθεση στις θέσεις των κυβερνητικών στη Ντέιρ Αλ Ζουρ και των συμμάχων τους υπό ιρανική διοίκηση.

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν έχουν αναπτύξει στη Συρία μονάδες μισθοφόρων σιιτών, που στρατολογούνται από διάφορες χώρες της περιοχής και από την ιρανική μειονότητα του Αφγανιστάν.

Οι άνδρες αυτοί, που υπηρετούν ως ελαφρύ πεζικό, μετά την ολοκλήρωση της θητείας τους και εκτός του μισθού τους, παίρνουν και την ιρανική υπηκοότητα.

Είναι η λεγόμενη «Δύναμη Κουντς» των Φρουρών της Επανάστασης. Ο αξιωματικοί των μονάδων είναι πάντα Ιρανοί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Ισραηλινός αξιωματούχος με παράδειγμα από την Παλαιά Διαθήκη εξήγησε το πλήγμα του Ισραήλ στο Ιράν

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Τι ακολουθεί μετά το ισραηλινό χτύπημα-απάντηση στο Ιράν

Το Ισραήλ απάντησε στο Ιράν «οφθαλμόν αντί οφθαλμού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr