ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν ανάβει το φιτίλι – Θα επιτεθεί στους Κούρδους της Συρίας

Ο Ερντογάν ανάβει το φιτίλι – Θα επιτεθεί στους Κούρδους της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αποφασισμένος να βάλει φωτιά σε όλη τη Μέση Ανατολή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα επιτεθεί στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανατολικά του Ευφράτη.

Η Τουρκία θα πραγματοποιήσει μία πολεμική επιχείρηση στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, στα βόρεια της Συρίας και σε μία περιοχή που ελέγχεται από τους Κούρδους πολιτοφύλακες, δήλωσε την Κυριακή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η υπομονή της Τουρκίας εξαντλείται με τις ΗΠΑ» που έχουν συμφωνήσει με την Άγκυρα, για την οργάνωση μιας «ζώνης ασφάλειας» στα βορειοανατολικά της Συρίας.

Ο Ερντογάν είπε πως τόσο η Ρωσία, όσο και οι ΗΠΑ έχουν ενημερωθεί για την πολεμική επιχείρηση.

Οι Αμερικανοί δεν έχουν συμφωνήσει η «ζώνη ασφαλείας» να ελέγχεται από τα τουρκικά στρατεύματα, όπως ζητά ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν επιθυμεί να καταλάβει το συριακό Κουρδιστάν με τον στρατό του και μετά να το «ανακηρύξει» ως κάποια δήθεν «ζώνη ασφαλείας».

Στόχος του Ερντογάν είναι να εξοντώσει τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την κυρίως συνιστώσα των SDF, που νίκησαν το Ισλαμικό Κράτος ανατολικά του Ευφράτη υποστηριζόμενες από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε στις αρχές του έτους ότι εάν η Τουρκία επιτεθεί στους Κούρδους συμμάχους του θα την καταστρέψει οικονομικά.

Σε περίπτωση που ο Ερντογάν επιτεθεί στους Κούρδους της Συρίας είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει αντίδραση από το Ισραήλ αλλά και από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ιράν δήλωσε ότι η υπογραφή της συμφωνίας με τις ΗΠΑ δεν θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14/06

Ένας Γερμανός εμπνευστής των γενοκτονιών που διέπραξαν οι Οθωμανοί

Μην προσκαλείτε τη Συρία πίσω στον Λίβανο

Νομοσχέδιο Επιτροπής της Αμερικανικής Γερουσίας συνδέει τη στήριξη προς τη Συρία με τις προσπάθειες αφοπλισμού των τζιχαντιστών

Ο Μπάρακ στο Ιράκ – Θα δει τον πρωθυπουργό Ζαΐντι και μετά όλους τους Κούρδους ηγέτες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr