Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο στρατός του Λιβάνου πήρε πίσω την Αρσάλ από τους τζιχαντιστές

Ο στρατός του Λιβάνου πήρε πίσω την Αρσάλ από τους τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο στρατός του Λιβάνου εισήλθε στη συνοριακή πόλη της Αρσάλ το Σάββατο και πήρε θέσεις στα σημεία ελέγχου και στα οχυρώματα που είχαν καταλάβει οι τζιχαντιστές πριν μια εβδομάδα.

Τριάντα πέντε στρατιωτικά οχήματα, μεταξύ των οποίων και δύο άρματα μάχης, διέσχισαν την Αρσάλ και ανακατέλαβαν ένα στρατιωτικό φυλάκιο στην άλλη άκρη της πόλης που είχε περάσει στα χέρια των τζιχαντιστών την πρώτη ημέρα των μαχών.

Στρατιώτες όπως και άνδρες της Ασφάλειας περιπολούν στους δρόμους της πόλης και κάνουν ελέγχους σε στρατιωτικά κτίρια τα οποία υπέστησαν βαριές ζημιές κατά τη διάρκεια των μαχών της περασμένης εβδομάδας.

Αρκετοί από τους κατοίκους υποδέχθηκαν με χαρά τους στρατιώτες καθώς περνούσαν μέσα από την πόλη, ενώ παιδιά σκαρφάλωσαν πάνω στα τανκς, γιορτάζοντας έτσι την απελευθέρωση της λιβανέζικης πόλης από τους τζιχαντιστές.

Οι μάχες στην Αρσάλ που ξεκίνησαν στις 2 Αυγούστου μεταξύ λιβανέζικου στρατού και τζιχαντιστών έληξαν με 18 νεκρούς στρατιώτες και 50 νεκρούς τζιχαντιστές.

Παρά την αποχώρηση των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους και του Μετώπου Αλ Νούσρα από την πόλη, οι μακελάρηδες του Ισλαμικού Κράτους κραούν ακόμα 25 ομήρους, 17 αστυνομικούς και 8 στρατιώτες.

Συγγενείς των αιχμαλώτων διαδήλωσαν κατά μήκος της εθνικής οδού του Λιβάνου, στον κόμβο της Μπάαλμπεκ (αρχαίας Ηλιούπολις) ζητώντας την απελευθέρωση των αγαπημένων τους.

“Θέλουμε τα παιδιά μας πίσω. Σουνίτες, Χριστιανοί και Σιίτες”, φώναζαν οι συγγενείς ενώ κρατούσαν λιβανέζικες σημαίες.

Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι οι τζιχαντιστές πιθανώς να επιθυμούν να ανταλλάξουν τους ομήρους με φυλακισμένους ισλαμιστές που κρατά η κυβέρνηση του Λιβάνου.

Επίσης, από τις σφοδρές μάχες, έχουν καταστραφεί εντελώς στα στρατόπεδα Σύρων προσφύγων που είχαν δημιουργηθεί στην περιοχή της Αρσάλ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr