Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπολσονάρου βάζει όρους για να δεχθεί βοήθεια για τον Αμαζόνιο

Ο Μπολσονάρου βάζει όρους για να δεχθεί βοήθεια για τον Αμαζόνιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έτοιμος να ζητήσει τη βοήθεια των επτά πλουσιότερων οικονομιών του πλανήτη (G7) δηλώνει ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου, καθώς οι πυρκαγιές μαίνονται στον Αμαζόνιο, αφήνοντας πίσω του μία τεράστια οικολογική καταστροφή.

Ωστόσο, θέτει έναν όρο: «να αποσύρει τις προσβολές του» ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν. Οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν πάρει φωτιά.

«Κατ΄αρχάς ο κύριος Μακρόν πρέπει να αποσύρει τις προσβολές που πρόφερε σε βάρος μου» είπε ο ακροδεξιός πρόεδρος, ο οποίος έχει βρεθεί στο στόχαστρο για την περιβαλλοντική πολιτική του και την αμφισβήτηση της κλιματικής αλλαγής.

«Κατ΄αρχάς με χαρακτήρισε ψεύτη και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, είπε πως η κυριαρχία μας στην Αμαζονία είναι ένα ανοικτό θέμα» συνέχισε ο Μπολσονάρου λίγο πριν συναντηθεί με τους εννέα κυβερνήτες των Πολιτειών της Αμαζονίας, για να ξεκαθαρίσει πως «προτού συζητήσω και δεχθώ οτιδήποτε από τη Γαλλία, θα πρέπει να ανακαλέσει».

Υπενθυμίζεται ότι χθες βράδυ, η Μπραζίλια απέρριψε τη βοήθεια ύψους 20 εκατ. δολαρίων την οποία πρότειναν οι G7 για την, καλώντας τον Γάλλο πρόεδρο να ασχοληθεί «με το σπίτι του και τις αποικίες του».

«Ευχαριστούμε, αλλά τα μέσα αυτά ίσως να είναι πιο προσήκον να διατεθούν για την αναδάσωση της Ευρώπης» ήταν το ειρωνικό σχόλιο του Ονίξ Λορενζόνι, γενικού γραμματέα της βραζιλιάνικης προεδρίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Γαλλία μπορεί να στείλει εντός ενός μηνός 20.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

Σκωτικός Τύπος: Το Ύπατο Συμβούλιο δια την Ελλάδα επαναδιαβεβαίωσε σχέσεις με τα Ύπατα Βραζιλίας και Αργεντινής – Ύπατοι από Κεντρική και Νότια Αμερική στην Αθήνα

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr