Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία στέλνει Τούρκο στο διάστημα για τα 100 χρόνια Τουρκικής Δημοκρατίας

Η Ρωσία στέλνει Τούρκο στο διάστημα για τα 100 χρόνια Τουρκικής Δημοκρατίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διάστημα, Ρωσία, Τουρκία,

Εμπορική και οικονομική συνεργασία, πυραυλικά συστήματα S-400, μαχητικά αεροσκάφη τελευταία γενιάς και… πλέον συνεργασία για την κατάκτηση και του διαστήματος.

Ρωσία και Τουρκία διένυσαν μέσα σε λίγα χρόνια μία τεράστια απόσταση, από τα πρόθυρα του πολέμου μεταξύ τους, μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, έως την επέκταση της συνεργασίας τους σχεδόν σε όλα τα επίπεδα.

Ενώ συνεχίζεται η παραλαβή των S-400 από την Άγκυρα, η συνεργασία των δύο κρατών θα επεκταθεί και εκτός… πλανήτη, καθώς η Ρωσία θα αναλάβει να στείλει στο διάστημα τον πρώτο Τούρκο αστροναύτη, για την επέτειο των 100 χρόνων της Τουρκικής Δημοκρατίας, το 2023.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας, Dmitry Rogozin, έκανε την πρόταση στην Τουρκία και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν την άφησε να πάει χαμένη.

«Έχουμε να κάνουμε μία πρόταση σε σας. Να στείλουμε Τούρκο αστροναύτη στο διάστημα, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων της Τουρκικής Δημοκρατίας.

»Το Ρωσικό Κέντρο Κοσμοναυτών είναι έτοιμο να δουλέψει στο συγκεκριμένο πρότζεκτ», είπε ο επικεφαλής της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας στον Τούρκο πρόεδρο.

«Θα συμμετάσχουμε στο πρόγραμμά σας. Θέλω να σας ευχαριστήσω εκ μέρους όλης της χώρας μου για το εξαιρετικό έργο σας», ήταν η απάντηση του Ερντογάν, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Η Τουρκία έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αποστολής Τούρκου αστροναύτη στο διάστημα τα τελευταία δύο χρόνια, ωστόσο οι εξελίξεις είναι πολύ αργές, καθώς δεν υπάρχει η υλικοτεχνική υποδομή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr