Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκίνησε ο εμφύλιος ισλαμιστών στην Τουρκία – Ο Ερντογάν διέγραψε τον Νταβούτογλου από το AKP

Ξεκίνησε ο εμφύλιος ισλαμιστών στην Τουρκία – Ο Ερντογάν διέγραψε τον Νταβούτογλου από το AKP
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το κυβερνών ισλαμικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας, διέγραψε τη Δευτέρα από μέλος του τον Αχμέτ Νταβούτογλου και τρία ακόμα σημαντικά στελέχη.

Οι άλλοι τρεις που διεγράφησαν είναι ο Αϊχάν Σεφέρ Ουστούν (Ayhan Sefer Üstün), επικεφαλής της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής, ο βουλευτής Κωνσταντινούπολης Αμπντουλάχ Μπαστζί (Abdullah Başçı) και ο βουλευτής Μαγνησίας (Μανίσα) Σελτζούκ Οζντάγ (Selçuk Özdağ).

Οι διαγραφές των τεσσάρων αποφασίστηκαν ύστερα από τετράωρη σύσκεψη της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος και ενώ πληθαίνουν οι φήμες ότι πλησιάζει η ώρα διάσπασης του AKP και δημιουργίας νέου κόμματος με «μετριοπαθείς» ισλαμιστές.

Ηγέτης του νέου κόμματος, που θα διασπάσει το AKP και θα αμφισβητήσει την αυτοκρατορική εξουσία του Ερντογάν, είναι ο Αλί Μπαμπατζάν, ιδρυτικό μέλος του AKP και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ο Αλί Μπαμπατζάν παραιτήθηκε από το AKP στις 8 Ιουλίου.

Στο πλευρό του Μπαμπατζάν έχει συνταχθεί και ο πρώην πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, ενώ λέγεται ότι και ο Νταβούτογλου είναι μαζί τους.

Για αυτές τις εξελίξεις σας έχουμε ενημερώσει εγκαίρως. Διαβάστε: Σχέδιο ανατροπής Ερντογάν «από μέσα» με αποστασία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραηλινοί όμηροι – «Δεκάδες θα επιστρέψουν ως σοροί» – Αξιωματούχοι προετοιμάζονται για τη σκληρή πραγματικότητα της συμφωνίας

Συρία: Η σκιά του ISIS και ο ρόλος των ΗΠΑ – Η τουρκική κατοχή εδραιώνεται

Ισραήλ: Η συμφωνία με τη Χαμάς προς έγκριση – Ενημέρωση από τα μέτωπα

Πρώην όμηρος της Χαμάς: «Δεν σταμάτησα ποτέ να πιστεύω»

Οι Αμερικανοί προειδοποιούν το Ισραήλ για κλιμάκωση στον Λίβανο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr