ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αφγανιστάν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Μάικ Πόμπεο, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ταλιμπάν, Τζιχαντιστές,


















































Κλιμάκωση στην Τεχεράνη: Οι σκληροπυρηνικοί ωθούν το Ιράν προς τα πυρηνικά όπλα εν μέσω ισραηλινών πληγμάτων
«Δεν θα είναι πλέον οφθαλμόν αντί οφθαλμού» - Προειδοποίηση διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αρνείται τις διαπραγματεύσεις: Ένταση στις σχέσεις Βανς-Νετανιάχου - Προειδοποιήσεις Τουσκ για κλιμάκωση
Ιράν: Επιθέσεις σε χαλυβουργίες σε Ισφαχάν και Χουζεστάν
Χάκερ που συνδέονται με το Ιράν παραβίασαν το προσωπικό email του διευθυντή του FBI - Δημοσιοποίησαν αποσπάσματα στο διαδίκτυο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αποκλείουν μια επανάληψη των διαπραγματεύσεων με τους Ταλιμπάν, τον τερματισμό των οποίων ανακοίνωσε το Σάββατο ο Ντόναλντ Τραμπ, έπειτα από τη βομβιστική επίθεση των ισλαμιστών στην Καμπούλ που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο 12 ανθρώπων, ανάμεσά τους έναν Αμερικανό στρατιώτη.
Το «παράθυρο» για νέες διαπραγματεύσεις άνοιξε ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, υπό την προϋπόθεση ότι οι εξεγερμένοι θα «αλλάξουν στάση» και θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.
Ο επικεφαλής της της αμερικανικής διπλωματίας, είπε ακόμη πως ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών «δεν έχει αποφασίσει ακόμη» αν θα προχωρήσει με την απόφαση να αποσύρει χιλιάδες Αμερικανούς στρατιώτες από το Αφγανιστάν, όπως προέβλεπε το σχέδιο συμφωνίας το οποίο αποτελούσε αντικείμενο των διαπραγματεύσεων με τους Ταλιμπάν.
Απαντώντας σε ερώτηση του τηλεοπτικού δικτύου ABC για την τύχη των διαπραγματεύσεων μετά τη ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ, ο υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε πως ο Αμερικανός απεσταλμένος Ζαλμάι Χαλιλζάντ, που διεξήγαγε τις διαπραγματεύσεις, «θα επιστρέψει προς το παρόν» στις ΗΠΑ.
«Ελπίζω πως οι Ταλιμπάν θα αλλάξουν στάση και θα επιβεβαιώσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει.
»Στο τέλος, όλα αυτά πρέπει να επιλυθούν με τον διάλογο», είπε, καλώντας επίσης για μια απευθείας συνάντηση ανάμεσα στην αφγανική κυβέρνηση και τους εξεγερμένους, την οποία αρνούνται μέχρι τώρα οι τελευταίοι.
«Υπάρχει ανάγκη για μια σημαντική δέσμευση» εκ μέρους των Ταλιμπάν προκειμένου να επαναληφθούν οι συζητήσεις, πρόσθεσε.























































