Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οικολόγος ακτιβιστής προσπάθησε να πλησιάσει τη Μέρκελ και τον πήραν σηκωτό (βίντεο)

Οικολόγος ακτιβιστής προσπάθησε να πλησιάσει τη Μέρκελ και τον πήραν σηκωτό (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας οικολόγος ακτιβιστής προσπάθησε να ανέβει και να διασχίσει την υπερυψωμένη εξέδρα όπου η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ επιθεωρούσε ένα ηλεκτρικό όχημα, στην έκθεση αυτοκινήτου IAA της Φρανκφούρτης, αλλά τον σταμάτησαν εγκαίρως και τον απομάκρυναν οι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η έκθεση αυτή, μια από τις σημαντικότερες για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, έχει μπει στο στόχαστρο οργανώσεων για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως της Greenpeace και της Sand in the Works λόγω της συμβολής της γερμανικής βιομηχανίας αυτοκινήτου στην κλιματική αλλαγή.

Φέτος πάντως η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία βρήκε την ευκαιρία να παρουσιάσει δεκάδες ηλεκτρικά οχήματα, ένας τομέας στον οποίο η Κίνα και οι ΗΠΑ θεωρείται ότι πλεονεκτούν έναντι της Ευρώπης.

Οι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας ακινητοποίησαν και έριξαν στο έδαφος έναν άνδρα που φορούσε ένα μπλουζάκι με το λογότυπο της Greenpeace και το σύνθημα «Δολοφόνος του Κλίματος».

Ο ακτιβιστής προσπάθησε να διασχίσει την εξέδρα όπου έστεκε η Μέρκελ ενώ ο επικεφαλής της BMW Όλιβερ Τσίπσε της παρουσίαζε ένα καινούριο αυτοκίνητο.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πολλοί άλλοι ακτιβιστές θεάθηκαν να στέκονται κοντά στους χώρους όπου γίνονταν οι παρουσιάσεις των αυτοκινήτων, κρατώντας πλακάτ με το σύνθημα «Δολοφόνος του Κλίματος».

Βρίσκονταν μάλιστα εντός του οπτικού πεδίου της καγκελαρίου και των διευθυντών των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Η καγκελάριος «πρέπει να πει ξεκάθαρα στα αφεντικά της αυτοκινητοβιομηχανίας ότι η βενζίνη και το ντίζελ μας τελείωσαν», είπε ο ακτιβιστής Γκέραλντ Νοϊμπάουερ.

Νωρίτερα, κατά τα εγκαίνια της έκθεσης, η Μέρκελ παραδέχτηκε ότι για τη Γερμανία θα είναι ένας «lΗράκλειος άθλος» να «πρασινίσει» τον κρίσιμης σημασίας τομέα των μεταφορών.

Η βιομηχανία του αυτοκινήτου είναι πολύ σημαντικό μέρος της οικονομικής επιτυχίας της χώρας μας και είναι πάνω από όλες τις άλλες βιομηχανίες στην παραγωγή θέσεων εργασίας και, κατά συνέπεια, ασφάλειας για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, είπε.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Γερμανός στρατιώτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Υπ. Παιδείας Γερμανίας: Τα σχολεία έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τους μαθητές και για ενδεχόμενο πολέμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr