Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Κανένα έλεος» στους Κούρδους δεν θα επιδείξουν οι μισθοφόροι τζιχαντιστές της Τουρκίας

«Κανένα έλεος» στους Κούρδους δεν θα επιδείξουν οι μισθοφόροι τζιχαντιστές της Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κανένα έλεος είπαν ότι δεν θα επιδείξουν οι τζιχαντιστές μισθοφόροι της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, έναντι των Κούρδων μαχητών, οι οποίοι, όπως ισχυρίζονται, δεν τους άφησαν καμία επιλογή από το να τους πολεμήσουν.

«Πλήξτε τους με σιδηρά πυγμή, κάντε τους να γευτούν την κόλαση των πυρών σας» καλεί τους τζιχαντιστές του, με ανακοίνωσή του, ο Συριακός Εθνικός Στρατός, ένας συνασπισμός ένοπλων οργανώσεων, τον οποίο χρηματοδοτεί και εκπαιδεύει η Άγκυρα με τη βοήθεια του Κατάρ.

Ο Συριακός Εθνικός Στρατός (Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι) είναι η μετονομασία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), όταν αυτός από -υποτίθεται- αντάρτικος στρατός της συριακής αντιπολίτευσης μεταλλάχθηκε σε άτακτο στράτευμα υπό τουρκική διοίκηση.

Οι περισσότεροι «στρατιώτες» του Συριακού Εθνικού Στρατού είναι Τουρκμένοι της Συρίας, μια τουρκική φυλή που η Τουρκία θεωρεί μειονότητά της και πρώην τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Δεκάδες χιλιάδες εξτρεμιστές από τη Συρία, που στηρίζουν την Άγκυρα, έχουν κινητοποιηθεί για να συμμετάσχουν στην τουρκική στρατιωτική επιχείρηση, όπως έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο Τύπου τους.

Σύμφωνα με τον Αμπντελραχμάν Γκάζι Ντάντεχ, τον εκπρόσωπο Τύπου της οργάνωσης Άνουαρ αλ Χακ, που ανήκει στον Συριακό Εθνικό Στρατό, τουλάχιστον 18.000 μαχητές αναμένεται να συμμετάσχουν σε πρώτη φάση στην τουρκική στρατιωτική επιχείρηση.

Στην κεντρική φωτογραφία η ηγεσία του Συριακού Εθνικού Στρατού με τις νέες στολές που τους έδωσαν οι Τούρκοι παραμονές της εισβολής. Ο κυριούλης με το λευκό μουστάκι είναι ο Σαλίμ Ιντρίς (Salim Idris), ο τυπικά αρχηγός του Συριακού Εθνικού Στρατού και παλαιότερα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA). Είναι πρώην στρατηγός της Συρίας, που λιποτάκτησε το 2012 και ανέλαβε τη στρατιωτική ηγεσία της εξέγερσης. Όταν ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός από το 2014 και μετά παραμερίστηκε από τις τζιχαντιστικές οργανώσεις, κατέληξε μισθοφόρος μαριονέτα των Τούρκων. Δεν ασκεί καμία πραγματική διοίκηση, οι άνδρες του -όπως και ο ίδιος- διοικούνται απευθείας από τους Τούρκους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr