Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπόθεση Μπάιντεν: Συνελήφθησαν δύο συνεργάτες- επιχειρηματίες του δικηγόρου του Τραμπ

Υπόθεση Μπάιντεν: Συνελήφθησαν δύο συνεργάτες- επιχειρηματίες του δικηγόρου του Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δύο επιχειρηματίες, που θεωρούνται ύποπτοι ότι βοήθησαν τον Ρούντι Τζουλιάνι, προσωπικό δικηγόρο του Ντόναλντ Τραμπ, στις προσπάθειές του να λάβει βοήθεια από το Κίεβο για να κινηθεί ενάντια στον υποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020 Τζο Μπάιντεν, συνελήφθησαν με κατηγορίες για παραβίαση της νομοθεσίας περί οικονομικών χρηματοδοτήσεων προεκλογικών εκστρατειών.

Ο Λεβ Πάρνας και ο Ιγκόρ Φρούμαν, γεννηθέντες στην Ουκρανία και στη Λευκορωσία αντιστοίχως, αλλά σήμερα είναι Αμερικανοί πολίτες, κατηγορούνται ότι απέκρυψαν την ξένη προέλευση χορηγιών που δόθηκαν το 2018 σε προεκλογικές εκστρατείες, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που συνέταξε εισαγγελέας του Μανχάταν, και στο οποίο απέκτησε πρόσβαση το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η σύλληψή τους επισπεύστηκε λόγω μιας απόπειρας να αποδράσουν.

Οι δύο επιχειρηματίες που έχουν την έδρα τους στην Φλόριντα και κατηγορούνται ότι τον Μάιο του 2018 χρηματοδότησαν με 325.000 δολάρια την προεκλογική εκστρατεία για την επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον δικαστή της Βιρτζίνια σήμερα, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Οι Δημοκρατικοί, που εκκίνησαν τη διαδικασία για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου είχαν καλέσει τους δύο άνδρες να καταθέσουν ως μάρτυρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων σήμερα και αύριο.

Οι Δημοκρατικοί υποψιάζονται ότι οι Πάρνας και Φρούμαν ενήργησαν ως απεσταλμένοι του Τζουλιάνι στις προσπάθειές του να πείσει την Ουκρανία να παράσχει ενοχοποιητικές πληροφορίες για τον Τζο Μπάιντεν, από τους πλέον πιθανούς αντιπάλους του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι Πάρνας και Φρούμαν βοήθησαν τον Τζουλιάνι να έχει μια συνάντηση στην Νέα Υόρκη με τον Γιούρι Λουτσένκο, τον τότε Γενικό Εισαγγελέα της Ουκρανίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr