Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολιτική κρίση στη Βόρεια Μακεδονία μετά την «πόρτα» από την ΕΕ

Πολιτική κρίση στη Βόρεια Μακεδονία μετά την «πόρτα» από την ΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πολιτική διαμάχη έχει ξεσπάσει στα Σκόπια μετά την αδυναμία των Ευρωπαίων ηγετών να αποφασίσουν ομόφωνα για την ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία.

Ο πρόεδρος της χώρας, Στέβο Πενταρόφσκι, ο οποίος αναμένεται να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, ζήτησε να μη μπει η χώρα στο μονοπάτι της εσωστρέφειας και της απογοήτευσης, σημειώνοντας πως είναι η στιγμή για ενότητα.

Όπως είπε «ας επανενωθούμε γύρω από αυτό που είναι το πιο σημαντικό για τη χώρα και τις επόμενες γενιές. Αν εργαστούμε όλοι μαζί θα επιτύχουμε».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του VMRO-DPMNE, Κριστιάν Μιτσκόσκι, τόνισε πως οι κυβερνητικές επιλογές του Ζόραν Ζάεφ είχαν ως αποτέλεσμα να μη δοθεί στη χώρα ημερομηνία έναρξης για ενταξιακές συνομιλίες.

«Το λιγότερο που μας οφείλει η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι να είναι ξεκάθαρη απέναντί μας.

»Εάν δεν υπάρχει πια συναίνεση σχετικά με το ευρωπαϊκό μέλλον των δυτικών Βαλκανίων, εάν η υπόσχεση της Θεσσαλονίκης το 2003 δεν ισχύει, οι πολίτες μας αξίζουν να το γνωρίζουν», έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νικολά Ντιμιτρόφ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κοκαΐνη και Μπανάνες: Πώς διακινητές των Βαλκανίων χρησιμοποίησαν φορτία φρούτων για τη λαθραία διακίνηση ναρκωτικών

Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr