Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερουσιαστής Μενέντεζ: Κανείς δεν θα θέλει από εδώ και πέρα να πολεμήσει μαζί μας

Γερουσιαστής Μενέντεζ: Κανείς δεν θα θέλει από εδώ και πέρα να πολεμήσει μαζί μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ πρόδωσε τους συμμάχους μας όταν ανακοίνωσε την απόσυρσή των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, δήλωσε ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, μέλος της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων στην εκπομπή του Τζόρτζ Στεφανόπουλου «This Week».

«Νομίζω ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ζει σε ένα παράλληλο, εναλλασσόμενο σύμπαν», δήλωσε ο Δημοκρατικός νομοθέτης του Νιου Τζέρσεϊ, που σχολίαζε συνέντευξη του κ. Πομπέο στην ίδια εκπομπή.

«Αυτό που έκανε ο πρόεδρος ήταν μια προδοσία των Κούρδων, που αγωνίστηκαν και πέθαναν μαζί μας στην προσπάθεια να τερματιστεί η απειλή του ISIS».

Ο Μενέντεζ επέκρινε έντονα την ανακοίνωση του Τραμπ στις 7 Οκτωβρίου, για απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη βόρεια Συρία, λέγοντας ότι η απόφαση «ξεκίνησε έναν καταρράκτη αποσταθεροποιητικών και χαοτικών γεγονότων».

Μαζί με τον πρόεδρο της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας κ. Τζιμ Ρις, ο κ. Μενέντεζ εισήγαγε δικομματικές νομοθετικές διατάξεις που ζητούν κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, αφού η χώρα ξεκίνησε στρατιωτική εισβολή κατά των κουρδικών δυνάμεων αμέσως μετά την απόσυρση των στρατευμάτων των ΗΠΑ.

«Νομίζω ότι θα υπάρξει πραγματική απειλή εθνοκάθαρσης για τους Κούρδους», δήλωσε ο γερουσιαστής στην εκπομπή του Τζόρτζ Στεφανόπουλου, στο ABC.

«Εάν στείλουμε ένα παγκόσμιο μήνυμα, ότι θα εγκαταλείψουμε όσους έχουν αγωνιστεί παράλληλα μαζί μας, τότε άλλοι στον κόσμο, όταν τους ζητάμε να πολεμήσουν μαζί μας ή για εμάς, θα πουν, γιατί θα έπρεπε να το κάνω αυτό, όταν είσαι – όταν τελειώσεις, όταν θα με αφήσεις να πεθάνω στο πεδίο της μάχης;».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr