Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γκράχαμ λέει ότι θα δοθεί στους Κούρδους το πετρέλαιο της Ανατολικής Συρίας – Τι λένε οι Ρώσοι

Ο Γκράχαμ λέει ότι θα δοθεί στους Κούρδους το πετρέλαιο της Ανατολικής Συρίας – Τι λένε οι Ρώσοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ελπίδα ο συντονισμός της με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Τουρκία στη Συρία να βοηθήσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή εκφράζει η Ρωσία, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Μιλώντας στη διάρκεια επίσκεψης στην Κίνα, ο Σόιγκου δήλωσε πως το ζήτημα της προστασίας των φυλακών, όπου κρατούνται μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, πρέπει να επιλυθεί επειγόντως.

Την ίδια ώρα, ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, ένας από τους πιο σφοδρούς επικριτές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την απόφασή του να αποσύρει τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις από την Συρία, δήλωσε χθες Κυριακή ότι τώρα πιστεύει πως είναι πιθανές «ιστορικές λύσεις».

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ο Γκράχαμ δήλωσε ότι συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο Τραμπ στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου ενίσχυσε την αισιοδοξία του για το ενδεχόμενο επίτευξης μιας λύσης που θα μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια της Τουρκίας και των Κούρδων και παράλληλα την αντιμετώπιση της απειλής του Ισλαμικού Κράτους.

«Είμαι ολοένα και πιο αισιόδοξος ότι μπορούμε να βρούμε μερικές ιστορικές λύσεις στην Συρία, οι οποίες μας διέφευγαν επί χρόνια, αν παίξουμε σωστά τα χαρτιά μας» δήλωσε ο Γκράχαμ στην εκπομπή «Sunday Morning Futures».

Ο γερουσιαστής είπε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ότι ο πρόεδρος Τραμπ είναι προετοιμασμένος να χρησιμοποιήσει την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ πάνω από μια αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη υπό τον έλεγχο διεθνών δυνάμεων, προσθέτοντας ότι η χρήση αεροπορικής ισχύος θα μπορούσε να διασφαλίσει ότι «δεν θα διαφύγουν» οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που κρατούνται στην περιοχή.

Ο ίδιος πιστεύει πως οι ΗΠΑ και οι κουρδικές δυνάμεις που εδώ και καιρό πολέμησαν στο πλευρό της Ουάσιγκτον (κατά του Ισλαμικού Κράτους) μπορούν να συμπράξουν σε ένα κοινό εγχείρημα για τον εκσυγχρονισμό των πετρελαιοπηγών στο έδαφος της Συρίας, με τα κέρδη από το εγχείρημα αυτό, να πηγαίνουν στους Κούρδους.

«Ο πρόεδρος Τραμπ σκέφτεται έξω από το κουτί» σχολίασε ο Γκράχαμ για τις σκέψεις του Αμερικανού προέδρου, αναφορικά με το πετρέλαιο της περιοχής.

«Ο Αμερικανός πρόεδρος εκτιμά αυτό που έκαναν οι Κούρδοι.

»Θέλει να διασφαλίσει ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν θα επιστρέψει.

»Αναμένω ότι θα εξακολουθήσουμε να συνεργαζόμαστε με τους Κούρδους στα ανατολικά της Συρίας, ώστε να εξασφαλιστεί ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν θα ανακάμψει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr