Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δασκάλα απολύθηκε στη Φλόριντα επειδή είναι ομοφυλόφιλη και… αμαρτωλή

Δασκάλα απολύθηκε στη Φλόριντα επειδή είναι ομοφυλόφιλη και… αμαρτωλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα ιδιωτικό Χριστιανικό σχολείο στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών απέλυσε μία δασκάλα, επειδή είναι ομοφυλόφιλη και… αμαρτωλή!

Η 37χρονη Μόνικα Τόρο Λισιάντρο (αριστερά στη φωτο) στην καταγγελία της αναφέρει ότι το σχολείο της εξήγησε πως γονιός διαμαρτυρήθηκε για τη ζωή που κάνει, διατηρώντας σχέση με άλλη γυναίκα και δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο από την απόλυση.

«Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι έχεις σχέση με μία γυναίκα, ότι πηγαίνεις σε παρελάσεις Pride και πως στη σχολή χορού που διατηρείς γίνονται ομοφυλοφιλικές δραστηριότητες», λέει η δασκάλα για τα πρώτα λόγια που άκουσε από τους διευθυντές του σχολείου.

Στη συνέχεια o Guardian παρουσιάζει δηλώσεις της Λισιάντρο:

«Έμοιαζε σαν να ήμουν βρόμικη. Τους είπα “ναι, είναι αλήθεια” και εκείνοι είπε: “δεν μπορείς να δουλεύεις εδώ”.

»Μου μίλησαν για αμαρτία και για το πώς δεν θα επέτρεπαν ούτε σε έναν μοιχό να εργαστεί στο σχολείο.

»Μου είπαν ότι αν δεν επιδιδόμουν σε ομοφυλοφιλικές δραστηριότητες θα μπορούσα να παραμείνω ως δασκάλα. Περίμενα να μου πουν από λεπτό σε λεπτό ότι θα πήγαινα στην κόλαση».

Η 37χρονη, η οποία διατηρεί σχέση με την κατά ένα χρόνο μεγαλύτερή της, Ναταλία Ντικ (δεξιά στη φωτο), ξέσπασε σε κλάματα όταν άκουσε πως θα πρέπει να παραδώσει τα κλειδιά της αίθουσας.

Μάλιστα ο διευθυντής της είπε πως για να μην ντροπιαστεί η ίδια και για να μη θιχτεί η υπόληψη του σχολείου, θα πρέπει να διδάξει για μία ακόμη μέρα και στη συνέχεια να πει ότι αποχωρεί για προσωπικούς λόγους.

Μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης το σχολείο έκανε γνωστό στους γονείς τον πραγματικό λόγο της απόλυσης, με την ανακοίνωση μεταξύ άλλων να αναφέρει:

«Το σχολείο απαιτεί όλο το διδακτικό προσωπικό να συμφωνεί και να συμμορφώνεται με τη θέση μας για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα, που βασίζεται στη διδαχή της Βίβλου που ζητά από όλους τους Χριστιανούς να απέχουν από σεξουαλικές δραστηριότητες, εκτός της επαφής ανάμεσα σε έναν άνδρα και μία γυναίκα, στο πλαίσιο του γάμου».

Πάντως, η δασκάλα ξεκαθάρισε πως δεν είχε καμία τέτοια ενημέρωση από το σχολείο κατά την πρόσληψή της, ενώ η νομοθεσία της Φλόριντα δεν δίνει τη δυνατότητα στην 37χρονη να διεκδικήσει πίσω τη δουλειά της καθώς μόλις 21 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν νομοθετήσει για τις διακρίσεις βάσει σεξουαλικού προσανατολισμού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Ο Ζελένσκι πανευτυχής που θα πάρει νέα αμερικανικά δισ. δολάρια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr