Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Λέει ψέματα ο Ομπάμα! Δεν έσωσε τους Γιαζίντι”

“Λέει ψέματα ο Ομπάμα! Δεν έσωσε τους Γιαζίντι”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Γιαζίντι Ιρακινή βουλευτής Βιαν Ντάχιλ και τα Ηνωμένα Έθνη διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του Μπάρακ Ομπάμα το βράδυ της Πέμπτης ότι έσωσε τους Γιαζίντι και ότι “έσπασε” την πολιορκία τους στο όρος Σιντζάρ. Επίσης, διαψεύδουν ότι έχουν απομείνει μόνο μερικές χιλιάδες Γιαζίντι στο βουνό.

Με άλλα λόγια αδειάζουν στην κυριολεξία τον Αμερικανό Πρόεδρο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι “αποστολή εξετελέσθη” και η στάση του οποίου απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος θεωρείται από παθητική έως ανεξήγητη και για αυτόν ακριβώς το λόγο δέχεται σκληρές επικρίσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ.

Η τραυματισμένη βουλευτής Βιαν Νταχίλ (σχετικά με τον τραυματισμό της διαβάστε εδώ) ισχυρίζεται ότι υπάρχουν ακόμα 70 με 80.000 πρόσφυγες σε αντίθεση με τους Αμερικανούς και Βρετανούς που μας έλεγαν την Πέμπτη ότι έχουν απομείνει στο Σιντζάρ μόνο μερικές χιλιάδες Γιαζίντι, οι οποίοι μάλιστα δεν κινδυνεύουν.

Η Βιαν Νταχίλ λέει ότι οι ηγέτες του λαού της στο βόρειο Ιράκ τής μεταφέρουν εντελώς άλλη εικόνα από αυτή που προσπαθεί να παρουσιάσει ο Μπάρακ Ομπάμα.

Η Βιαν Νταχίλ που βρίσκεται νοσηλευόμενη σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, μετά την κατάρριψη του ελικοπτέρου που επέβαινε από πυρά τζιχαντιστών, είπε στους New York Times, ότι “μπορεί τώρα τα πράγματα να είναι καλύτερα, αλλά δεν είναι αλήθεια ότι οι Γιαζίντι είναι ασφαλείς. Δεν είναι ασφαλείς! Ειδικά στη νότια πλαγιά του βουνού, η κατάσταση είναι τραγική”.

Υποστήριξε ότι οι αναγνωριστικές αποστολές των Αμερικανών βρέθηκαν μόνο στη βόρεια πλαγιά του βουνού.

Αλλά δεν είναι μόνο η βουλευτής που διαψεύδει τον Μπάρακ Ομπάμα. Ο Ντέιβιντ Σβάνσον (David Swanson), των Ηνωμένων Εθνών, είπε: “Αν και αρκετοί άνθρωποι κατάφεραν να ξεφύγουν από το αποκλεισμένο βουνό στη βόρεια πλαγιά, παραμένουν ακόμα χιλιάδες εκεί, σε συνθήκες ακραίας ζέστης, αφυδατωμένοι και υπό διαρκή απειλή επίθεσης”. Και συμπλήρωσε: “Η όλη κατάσταση απέχει πολύ από την επίλυσή της”.

Να σημειώσουμε ότι κι εμείς την Πέμπτη ήμασταν επιφυλακτικοί με τις δηλώσεις Ομπάμα, αφού οι ισχυρισμοί του ότι “τελείωσε” με τους Γιαζίντι δεν επιβεβαιώνονταν από καμιά δημοσιογραφική ή άλλη πηγή διεθνώς. Και πριν καν κλείσουν 24 ώρες, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ διαψεύδεται όχι μόνο από τη βουλευτή των Γιαζίντι αλλά και από τα Ηνωμένα Έθνη.

vian Η Γιαζίντι βουλευτής στο δωμάτιο του νοσοκομείου στην Κωνσταντινούπολη όπου νοσηλεύεται

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr