Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Η Αλβανία να ζητήσει συγγνώμη» απαιτεί η Σερβία

«Η Αλβανία να ζητήσει συγγνώμη» απαιτεί η Σερβία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Αλβανία να ζητήσει επίσημα συγγνώμη για τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της, Γκεντ Τσάκαϊ, που προσέβαλαν τους Σέρβους, ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο, σύμφωνα με τον Ντάτσιτς, ο Τσάκαϊ κατηγόρησε τη Σερβία ότι έχει «ποινική ιστορία».

Ισχυρίστηκε ότι οι αλλοτινοί πολιτικοί και μέλη παραστρατιωτικών ομάδων «βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της σημερινής Σερβίας», σύμφωνα με τη σερβική «Τέλεγκραφ».

Είναι πράγματι προκλητική δήλωση, ιδίως εάν αναλογιστεί κανείς ότι οι παραστρατιωτικοί του αλβανικού UCK έγιναν όλοι πολιτικοί ηγέτες σε Κόσοβο και Βόρεια Μακεδονία.

Βεβαίως, ο νεαρός προστατευόμενος του Έντι Ράμα, Γκεντ Τσάκαϊ, ένας μικρός αλαζονικός Κοσοβάρος, που δεν ξέρει να μιλά καλά ούτε αλβανικά (μιλά κοσοβάρικα που είναι άλλη γλώσσα), συνδυάζει όλα εκείνα τα στοιχεία της νεανικής αυθάδειας που υποδαυλίζεται από την προτίμηση του Έντι Ράμα στο πρόσωπό του.

«Να ζητήσει συγγνώμη η Αλβανία»

«Πρόκειται για παραποίηση των γεγονότων στο Κοσσυφοπέδιο και ως εκ τούτου περιμένω συγγνώμη από την κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Αλβανίας», δήλωσε ο Ντάτσιτς αναφερόμενος στις δηλώσεις του Τσάκαϊ.

Ο επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας είπε ότι αυτές οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας δεν συμβάλουν στις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ Βελιγραδίου και Τιράνων και σύμφωνα με αυτόν είναι εντελώς αντίθετες με τις προσπάθειες των Σέρβων ηγετών να βελτιώσουν τις σχέσεις τους με την Αλβανία.

Σύμφωνα με τον Ντάτσιτς, τέτοιες δηλώσεις επηρεάζουν επίσης τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής, γράφει αλβανική gazetatema.net.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr