Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι είχαν ετοιμάσει στρατιωτική επιχείριση για να «αρπάξουν» τους 8 ικέτες από την Ελλάδα

Οι Τούρκοι είχαν ετοιμάσει στρατιωτική επιχείριση για να «αρπάξουν» τους 8 ικέτες από την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πραξικόπημα Τουρκία, Τουρκία,

Οχτώ Τούρκοι αξιωματικοί έφτασαν ικέτες στην Ελλάδα με ελικόπτερο, μία ημέρα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, στις 15 Ιουλίου 2016.

Σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα που επικαλείται το Nordic Monitor και αναδημοσιεύει το NewsIt, η Τουρκία είχε σχεδιάσει στρατιωτική επιχείρηση για να τους πάρει πίσω.

Ονομαζόταν «Harekat Yıldırım» (Επιχείρηση Αστραπή). Ελικόπτερο και στρατός θα εξασφάλιζαν την επιστροφή των «οχτώ».

Η ιστοσελίδα Nordic Monitor αποκαλύπτει ότι η Τουρκία είχε σχεδιάσει στρατιωτική επιχείρηση για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα και μάλιστα παραθέτει και απόρρητα έγγραφα.

Οι οχτώ Τούρκοι αξιωματικοί έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο, μία ημέρα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, στις 15 Ιουλίου 2016.

Οι ελληνικές Αρχές τους χορήγησαν άσυλο, ωστόσο η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει να επιμένει για την έκδοσή τους, υποστηρίζοντας πως είναι πραξικοπηματίες και έχουν σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Nordic Monitor, στις 16.15 της 16ης Ιουλίου 2016, το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας διαβίβασε εντολές στις Διοικήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και στην Αεροπορία, προκειμένου να εκτελέσουν ένα σχέδιο για να φέρουν πίσω το ελικόπτερο με τους «οχτώ».

«Για το σχέδιο, ήταν ενήμερη και η πρεσβεία στην Αθήνα, καθώς οι ελληνικές Αρχές είχαν συμφωνήσει να επιστρέψουν όχι μόνο το ελικόπτερο, αλλά και τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ.

Όπως τονίζεται, παρόλο που αρχικά φάνηκε να υπήρξε μία πολιτική συμφωνία ανάμεσα σε Τούρκους και Έλληνες αξιωματούχους, στη συνέχεια το τουρκικό στρατιωτικό σχέδιο… μπλόκαρε, όταν η ελληνική δικαιοσύνη κατέγραψε τις αιτήσεις ασύλου.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η στρατιωτική επιχείρηση ονομαζόταν «Harekat Yıldırım» (Επιχείρηση Αστραπή), καθώς θα έπρεπε να ξεκινήσει εντός 10 λεπτών, από τη στιγμή που θα δινόταν η διαταγή.

Το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας διέταξε να πετάξει ένα ελικόπτερο με δεκαμελές πλήρωμα για την Αλεξανδρούπολη.

Παράλληλα, το 2ο τάγμα Ειδικής Προστασίας -που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη και υπάγεται στην Κεντρική Διοίκηση στην Άγκυρα- διατάχθηκε να εκχωρήσει αρκετά στρατεύματα για να εξασφαλίσει την επιστροφή των οχτώ αξιωματικών.

Η επιχείρηση συντονίστηκε από το Κέντρο Διοίκησης και Επιχειρήσεων Ένοπλων Δυνάμεων του Γενικού Επιτελείου (SKKHM) και το Κέντρο Επιχειρήσεων Αεροπορικής Διοίκησης.

Η εντολή γράφτηκε από τον επιθεωρητή Caner Acar, αξιωματικό πληροφοριών, και εγκρίθηκε από τον κ. Armagan Ustael, τον -τότε- επικεφαλής της υπηρεσιακής μετατόπισης του SKKHM.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα του Τούρκου δημοσιογράφου Αμπντουλάχ Μποζκούρτ: Turkey planned to force the return of 8 officers who fled to Greece, secret documents reveal

Στημένο από μυστικές υπηρεσίες Υπηρεσίες

Σύμφωνα με υψηλές πηγές μας, το εν λόγω δημοσίευμα είναι στημένο από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες με στόχο να δημιουργήσουν εσωτερική «σύγχυση» στην Ελλάδα.

Όπως μας είπαν, «ακολουθείται ακριβώς το εγχειρίδιο. Μια “αποκάλυψη” σε μια όχι και τόσο ξεκάθαρη ιστοσελίδα και στη συνέχεια αναπαραγωγή.

»Υπάρχει σοβαρό ζήτημα άκριτης υιοθέτησης των τουρκικών ισχυρισμών, που για μια ακόμη φορά αποδεικνύουν ότι μερίδα του ελληνικού Τύπου λειτουργεί ως χρήσιμοι ηλίθιοι της τουρκικής προπαγάνδας».

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr