Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πομπέο: Οι ΗΠΑ νομιμοποίησαν τους ισραηλινούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη – Ταξιδιωτική οδηγία

Πομπέο: Οι ΗΠΑ νομιμοποίησαν τους ισραηλινούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη – Ταξιδιωτική οδηγία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Ηνωμένες Πολιτείες (ΗΠΑ) δεν θεωρούν πλέον ότι οι δεκάδες εβραϊκοί οικισμοί που έχουν ιδρυθεί από το Ισραήλ στη Δυτική Όχθη (Ιουδαία – Σαμάρεια) αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

«Η ίδρυση ισραηλινών οικισμών στη Δυτική Όχθη δεν είναι καθεαυτή ασύμβατη με το διεθνές δίκαιο», είπε ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η απόφαση αυτή παρεκκλίνει από τη νομική γνωμοδότηση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ του 1978 που είχε αποφανθεί για τη μη νομιμότητα των οικισμών, όπου σήμερα ζουν 600.000 Ισραηλινοί.

Ο ΟΗΕ και μεγάλο μέρος της διεθνούς κοινότητας θεωρούν παράνομους τους οικισμούς.

«Αφού εξετάσαμε επιμελώς όλα τα επιχειρήματα αυτής της νομικής διαφωνίας (συμπεράναμε) ότι η ίδρυση αποικιών Ισραηλινών πολιτών στη Δυτική Όχθη δεν αντιτίθεται καθεαυτή στο διεθνές δίκαιο», είπε ο Πομπέο.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου χαιρέτισε αμέσως την απόφαση της Ουάσιγκτον για τους οικισμούς τονίζοντας ότι «επανορθώνει μια ιστορική αδικία» ενώ το υπουργείο Εξωτερικών ευχαρίστησε την κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την υποστήριξή της στη χώρα.

Ο Νετανιάχου είχε προτείνει πρόσφατα την προσάρτηση από το Ισραήλ ενός μέρους των εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία

Η αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ εξέδωσε σήμερα ταξιδιωτική οδηγία προς τους Αμερικανούς που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, λίγο αφότου ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ αμβλύνουν τη θέση τους σχετικά με τους εβραϊκούς οικισμούς.

«Η αμερικανική πρεσβεία συστήνει στους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται ή σκέφτονται να ταξιδέψουν στην ή μέσω της Ιερουσαλήμ, της Δυτικής Όχθης ή της Γάζας να παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο επαγρύπνησης και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για να αυξήσουν την αντίληψη ασφαλείας τους δεδομένου του υφιστάμενου περιβάλλοντος» τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Πρόσωπα και οργανώσεις που αντιτίθενται στην πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών ενδέχεται να στοχοθετήσουν αμερικανικές εγκαταστάσεις, αμερικανικά ιδιωτικά συμφέροντα και Αμερικανούς πολίτες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραηλινός αξιωματούχος με παράδειγμα από την Παλαιά Διαθήκη εξήγησε το πλήγμα του Ισραήλ στο Ιράν

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Τι ακολουθεί μετά το ισραηλινό χτύπημα-απάντηση στο Ιράν

Το Ισραήλ απάντησε στο Ιράν «οφθαλμόν αντί οφθαλμού»

Το Ισραήλ πραγματοποίησε πυραυλική επίθεση στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr