ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγγελος Μητρετώδης, Αδριανούπολη, Δημήτρης Κουκλατζής, Ελληνικός Στρατός, Στρατιωτικά Δικαστήρια, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

















































Η Νίνα Κασιμάτη απάντησε αιχμηρά στην αριστερίστικη ελληνοφοβική επίθεση που της εξαπέλυσε η «Εφημερίδα των Συντακτών» του 1,5%
Η Φραντσέσκα Αλμπανέζε του ΟΗΕ χαρακτήρισε τη συμφωνία φυσικού αερίου Αιγύπτου-Ισραήλ παραβίαση του διεθνούς δικαίου
Ανάλυση-Jerusalem Post: Η Τουρκία στο επίκεντρο της τριμερούς συνόδου Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου
Το Ισραήλ προειδοποιεί ότι θα χτυπήσει τους Τούρκους στη Συρία - Τούρκοι υπουργοί στη Δαμασκό
Η ανάγκη του αγωγού EastMed: Η ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης μετατοπίζεται προς την Τουρκία - Το Ισραήλ προσφέρει διέξοδο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Για τον Ιανουάριο αναβλήθηκε η δίκη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που είχαν συλληφθεί το 2018 στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας και είχαν κρατηθεί στις τουρκικές φυλακές επί 5,5 μήνες.
Όπως αναφέρει το sigmalive.com, το 8ο Πταισματοδικείο Αδριανούπολης αποφάσισε την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης, προκειμένου να ζητηθεί ξανά από την Ιντερπόλ η ταυτοποίηση των στοιχείων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι δεν ήταν σήμερα παρόντες στην ακροαματική διαδικασία, αλλά παρέστησαν μόνο οι δικηγόροι τους.
Ο δικαστής αφού υπενθύμισε την κατηγορία στους δικηγόρους, στη συνέχεια τους ρώτησε αν είχαν κάτι να πουν.
Ο δικηγόρος του Άγγελου Μητρετώδη, Χακάν Γιαλτσιντούγ, ζήτησε την απαλλαγή του πελάτη του, αφού λόγω του χιονιού δεν μπορούσε να διακρίνει τη συνοριακή γραμμή και έτσι εισήλθε κατά λάθος στην Τουρκία, ενώ παράλληλα ζήτησε την επιστροφή του στρατιωτικού εξοπλισμού και των άλλων προσωπικών αντικειμένων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, τα οποία κρατήθηκαν κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους.
Την ίδια ώρα, η δικηγόρος του Δημήτρη Κούκλατζη, Σελίν Οζέλ, ζήτησε από το δικαστήριο τη διεξαγωγή πραγματογνωμοσύνης για το γεγονός, καθώς το έγκλημα της παράβασης συνόρων δεν έγινε με δόλο.
Ζήτησε αντίστοιχα την απαλλαγή του πελάτη της, τονίζοντας ότι οι Έλληνες στρατιώτες πλησίασαν τα σύνορα θεωρώντας ότι είδαν πρόσφυγες και ότι τα διέσχισαν χωρίς να το αντιληφθούν, καθώς στο έδαφος υπήρχε ένα παχύ στρώμα χιονιού.
Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Μουτζαχίντ Γκιοκμέν, αφού άκουσε τα αιτήματα των δικηγόρων των κατηγορουμένων, αποφάσισε την αναβολή της δίκης τους για τον Ιανουάριο.






















































