Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν δήλωσε έτοιμος να εισβάλει στη Λιβύη και να κάνει γεωτρήσεις στην ελληνική ΑΟΖ

Ο Ερντογάν δήλωσε έτοιμος να εισβάλει στη Λιβύη και να κάνει γεωτρήσεις στην ελληνική ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ετοιμότητα της Τουρκίας σχετικά με την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη, που στόχο θα έχουν να υποστηρίξουν τη λιβυκή κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA) του τουρκικής καταγωγής Φάγεζ αλ Σάρατζ, βάσει των όρων πρόσφατης συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ των δύο μερών, εξέφρασε κατά τη διάρκεια δηλώσεών του την Τρίτη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Αν η Λιβύη (σ.σ. εννοεί την Τρίπολη) διατυπώσει ένα τέτοιο αίτημα, θα μπορέσουμε να στείλουμε (στρατιωτικό) προσωπικό μας, κυρίως καθώς έχουμε συνάψει μια στρατιωτική συμφωνία», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο τα διεθνή ΜΜΕ.

Την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραχώρησε συνέντευξη στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT συνεχίζοντας την επιθετική ρητορική απέναντι στην Ελλάδα.

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε «διεθνές σκάνδαλο» την απέλαση του Λίβυου πρέσβη, ενώ προανήγγειλε την αγορά ενός ακόμη γεωτρύπανου από την Τουρκία, καθώς και νέες γεωτρήσεις «στη Μεσόγειο, τη Μαύρη Θάλασσα, ακόμη και σε διεθνή ύδατα».

Επίσης ανέφερε ότι η «Ελλάδα θα πληρώσει το τίμημα γι’ αυτές τις ενέργειες της διεθνώς».

Ο αρχηγός του τουρκικού κράτους παράλληλα σχολίασε μεταξύ πως «με βάση τη συμφωνία με τη Λιβύη, οι Ελληνοκύπριοι, η Αίγυπτος, Ελλάδα και Ισραήλ δεν μπορούν να σχηματίσουν γραμμή μεταφοράς φυσικού αερίου, χωρίς τη συναίνεση της Τουρκίας».

Συμπλήρωσε πως η Τουρκία θα προμηθευτεί με ένα νέο πλοίο – γεωτρύπανο για να συνεχίσει τις ερευνητικές δραστηριότητές της στην ανατολική Μεσόγειο, προσθέτοντας πως θα επεκτείνει τις επιχειρήσεις στην Μαύρη Θάλασσα ή σε διεθνή ύδατα.

Ακτιβιστές στη Λιβύη, που πρόσκεινται στη Βουλή των Αντιπροσώπων, καλούν σε μεγάλες διαδηλώσεις την Παρασκευή κατά μιας επικείμενης τουρκικής εισβολής στη χώρα τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια Απριλίου

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr