Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κλιμακώνει η Τουρκία – Μετά τα drone θα στείλει και F-16 στα Κατεχόμενα

Κλιμακώνει η Τουρκία – Μετά τα drone θα στείλει και F-16 στα Κατεχόμενα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μετά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τώρα η Τουρκία ετοιμάζεται να στείλει στα Κατεχόμενα και μαχητικά F-16, σύμφωνα με την εφημερίδα «Γενί Σαφάκ».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Τουρκία σκέφτεται να χρησιμοποιήσει το αεροδρόμιο του Λευκονοίκου στα Κατεχόμενα για την προσγείωση-απογείωση και τουρκικών μαχητικών F-16 σε περίπτωση ανάγκης.

Το κατεχόμενο αεροδρόμιο αναμένεται μάλιστα να διαμορφωθεί καταλλήλως, προκειμένου να είναι σε θέση να υποδεχτεί F-16, με πρόβλεψη κατασκευής πίστας προσγείωσης/απογείωσης και μεγάλων υπόστεγων για να εισέρχονται τα αεροσκάφη.

Το αεροδρόμιο, όπως αναφέρεται, ήταν κλειστό για πολύ καιρό, λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας που δημιουργούσε η γραμμή υψηλής τάσης και τα ηλεκτρικά καλώδια στην περιοχή.

Για τη χρήση ωστόσο μη επανδρωμένων αεροσκαφών, οι γραμμές υψηλής τάσης δεν αποτελούν εμπόδιο.

Ο λεγόμενος «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι, ανέφερε πάντως ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ανάγκη για οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα Κατεχόμενα.

Η ανάγκη περιορίζεται επί του παρόντος σε drones μη οπλισμένα.

Έπειτα από τη «στρατηγική», όπως τη χαρακτηρίζει η «Γενί Σαφάκ», κίνηση με τα τουρκικά μη επανδρωμένα στο αεροδρόμιο Λευκονοίκου, τώρα η Τουρκία επιταχύνει την ίδρυση ναυτικής βάσης στα Κατεχόμενα, προκειμένου να δημιουργήσει ένα λιμάνι για τα τουρκικά πλοία στην Κύπρο και να αυξήσει παράλληλα την αποτρεπτική ισχύ στην ανατ. Μεσόγειο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ρώσοι χτύπησαν με πυραύλους και drones ουκρανικά λιμάνια στην Οδησσό

Βραβείο θάρρους στην Ουζάι Μπουλούτ: Μια φωνή κατά της άρνησης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Έρχεται ιστορική έκδοση για τον ηρωικό δημοσιογράφο του Πόντου, Νίκο Καπετανίδη

Νέα σύλληψη Τούρκου μαφιόζου στη Θεσσαλονίκη – Μπήκε στην Ελλάδα επί Μητσοτάκη

Αντιστράτηγος ε.α. Λαζ. Καμπουρίδης: Δεν αποκλείεται ο διαμελισμός της Συρίας – Η Τουρκία τρέμει το Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr