ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Τουρκία, Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό,


















































Νίκος Δένδιας: «Η θάλασσα είναι ο φυσικός μας χώρος» - «Ο Άη Νικόλας σκέποι τις θάλασσες, σκέποι τον Στόλο, σκέποι
Η Ρωσία σχεδιάζει ευρεία επίθεση με βομβαρδιστικά, υποβρύχια και drones στην Ουκρανία
Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα
Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» - Η Νίνα Κασιμάτη
Πάνω από 1.000 Αμερικανοί χριστιανοί προσευχήθηκαν μαζικά για την Ιερουσαλήμ στο Δυτικό Τείχος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σε ναυτική βάση θα μετατραπεί το παλιό λιμάνι στο κατεχόμενο Μπαγάζι Τρικώμου το οποίο χρησιμοποιούνταν για εμπόριο χαρουπιού, γράφει η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Χαβαντίς που επικαλείται αλληλογραφία από τις «τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας» στα κατεχόμενα, και την «πρωθυπουργία», σε ερώτηση για το θέμα του «βουλευτή» του ΡΤΚ, Ασίμ Ακάνσοϊ.
Η Χαβαντίς είχε εγείρει το θέμα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της στις 29 Οκτωβρίου με τίτλο «Στην καρδιά του τουρισμού ναυτική βάση», με αφορμή το οποίο κατέθεσε σχετική ερώτηση ο κ. Ακάνσοϊ προς το «υπουργείο τουρισμού» και την «πρωθυπουργία» κατά πόσο αληθεύουν οι πληροφορίες για την χρήση της συγκεκριμένης περιοχής ως βάση και αν θα δημιουργηθεί εκεί αποθήκη πυρομαχικών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που αποκαλύπτει τη σχετική αλληλογραφία, στην απάντησή του το «υπουργείο τουρισμού και περιβάλλοντος» γράφει ότι δεν έχει οποιαδήποτε ενημέρωση επί του θέματος.
Η απάντηση στην ερώτηση του κ. Ακάνσοϊ σημειώνει η εφημερίδα ήρθε από την διοίκηση των «ειρηνευτικών δυνάμεων», του κατοχικού δηλαδή στρατού, προς το γραφείο του «πρωθυπουργού», στην οποία αναφέρεται ότι στην συγκεκριμένη περιοχή «προγραμματίζεται νέο κτίριο αρχηγείο και νέες βάσεις.
»Έχουν ληφθεί οι απαραίτητες άδειες και εγκρίσεις. Στο υφιστάμενο έργο δεν έχει προγραμματιστεί αποθήκη πυρομαχικών».
Η Χαβαντίς σημειώνει ότι σύμφωνα με το σχέδιο αρχιτεκτονικής ανάπτυξης της περιοχής Αμμοχώστου – Τρικώμου – Άγιου Σέργιου που συζητείται αυτές τις ημέρες στα κατεχόμενα, ο συγκεκριμένος χώρος φαίνεται ως χώρος πρασίνου.
Σημειώνεται επίσης ότι κοντά στην συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει παραλιακό μέτωπο για το οποίο υπάρχει σχεδιασμός ανέγερσης διόροφων ή τετραόροδων ξενοδοχειακών καταλυμάτων.























































