Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φέργκιουσον: Δεύτερος αφροαμερικανός νεκρός από αστυνομικά πυρά

Φέργκιουσον: Δεύτερος αφροαμερικανός νεκρός από αστυνομικά πυρά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Λάδι στη φωτιά των ταραχών που μαίνονται στο Φέργκιουσον της πολιτείας Μιζούρι των ΗΠΑ, μετά το θάνατο του 18χρονου Μάικλ Μπράουν από αστυνομικά πυρά, ρίχνει ο θάνατος και δεύτερου αφροαμερικανού, 23 ετών, από τα πυρά δύο αστυνομικών της κομητείας του Σεντ Λούις.

Το περιστατικό συνέβη λίγα χιλιόμετρα από το Φέργκιουσον, όταν οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 23χρονο, ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία, τους πλησίασε κραδαίνοντας μαχαίρι.

Όπως μεταδίδει το NBC, o αρχηγός της αστυνομίας Σαμ Ντότσον δήλωσε ότι ο νεαρός πήρε προϊόντα από τοπικό κατάστημα και άρχισε να συμπεριφέρεται περίεργα, πηγαίνοντας πάνω-κάτω στο δρόμο.

Οι αστυνομικοί που τον πλησίασαν του ζήτησαν να πετάξει το μαχαίρι του, αλλά εκείνος -σύμφωνα με την ενημέρωση του Ντότσον- απάντησε «πυροβολήστε με, σκοτώστε με!» και τους πλησίασε σε απόσταση 1-1,5 μέτρου πριν εκείνοι πυροβολήσουν.

Στην περιοχή όπου συνέβη το περιστατικό υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία, ενώ γρήγορα συγκεντρώθηκε πλήθος άνω των 100 ατόμων. Οι συγκεντρωμένοι επαναλάμβαναν το σύνθημα των διαδηλωτών στο Φέργκιουσον: «τα χέρια ψηλά, μην πυροβολείτε!»

Οι διαδηλωτές έμειναν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στους δρόμους, όπως και οι ισχυρότατες ομάδες της αστυνομίας. Προς το τέλος, ξέσπασαν μικροσυμπλοκές, με ομάδες διαδηλωτών να πετούν αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες και προχώρησαν σε συλλήψεις.

Την Τετάρτη, η εισαγγελία αναμένεται να παρουσιάσει όσα στοιχεία έχουν συγκεντρωθεί για τον θανάσιμο πυροβολισμό του 18χρονου Μάικλ Μπράουν από τον αστυνομικό Ντάρεν Ουίλσον ώστε να αποφασιστεί εάν θα κινηθεί έρευνα σε βάρος του.

Την ίδια ημέρα, στο Φέργκιουσον θα φτάσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ, τον οποίο έστειλε στην πόλη ο Λευκός Οίκος ειδικά για την υπόθεση εξαιτίας της σημασίας της.

Τις τελευταίες ημέρες, το FBI έχει αναλάβει τμήμα της έρευνας συλλέγοντας, πόρτα-πόρτα, μαρτυρίες για το περιστατικό. Την οργή στους δρόμους έχει πυροδοτήσει η «φειδώ» με την οποία η τοπική αστυνομία έδινε πληροφορίες γύρω από το περιστατικό αλλά και το ότι μαρτυρίες στα ΜΜΕ φαίνονταν να δίνουν διαφορετική εικόνα από εκείνη που σχημάτιζαν οι αναφορές της αστυνομίας.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει διατάξει νέα νεκροψία (η τρίτη στο σώμα του Μπράουν, μετά την αρχική της αστυνομίας και δεύτερη που έγινε κατ’ εντολή της οικογένειας). Η κηδεία του 18χρονου θα γίνει τη Δευτέρα.

Αμερικανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν επίσης ότι θεωρείται ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και να ξεκινήσει γενικότερη έρευνα για την αστυνομία του Φέργκιουσον, την οποία οι -ως επί το πλείστον αφροαμερικανοί- κάτοικοι κατηγορούν συχνά για ρατσιστική συμπεριφορά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr