Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπολσονάρου απένειμε χάρη σε αστυνομικούς που καταδικάστηκαν για ανθρωποκτονίες

Ο Μπολσονάρου απένειμε χάρη σε αστυνομικούς που καταδικάστηκαν για ανθρωποκτονίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βραζιλία, Ζαΐχ Μπολσονάρου,

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου περιέλαβε στις προεδρικές χάρες που απήνεμε για τα Χριστούγεννα αστυνομικούς και στρατιωτικούς, που έχουν καταδικαστεί για ανθρωποκτονίες από αμέλεια, τις οποίες διέπραξαν κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων ή σε επικίνδυνες καταστάσεις, έγινε γνωστό από την προεδρία.

Ο αριθμός των αστυνομικών και των στρατιωτικών που αφορά το πρωτοφανές μέτρο, το οποίο δημοσιεύθηκε την παραμονή Χριστουγέννων στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δεν είναι γνωστός.

Πρόκειται για την πρώτη προεδρική χάρη που απονέμει ο πρώην αξιωματικός του στρατού ηλικίας 64 ετών.

Κατά την ανάληψη καθηκόντων του, την 1η Ιανουαρίου του 2018, ο ακροδεξιός πρόεδρος είχε εκφωνήσει μια αμείλικτη ομιλία κατά της εγκληματικότητας και είχε στηρίξει χωρίς καμία επιφύλαξη το έργο των δυνάμεων επιβολής του νόμου, υιοθετώντας μια θέση που επικρίθηκε σφόδρα από τις οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω των καταχρήσεων στις οποίες θα μπορούσε να οδηγήσει.

«Το διάταγμα απονέμει χάρη στους δημόσιους λειτουργούς, οι οποίοι ανήκουν στο εθνικό σύστημα δημόσιας ασφάλειας (μεταξύ άλλων, ομοσπονδιακή αστυνομία, πολιτική και στρατιωτική αστυνομία, πυροσβέστες), οι οποίοι, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ή λόγω των καθηκόντων τους, διέπραξαν εγκλήματα (…) χωρίς πρόθεση», σημειώνεται στο δελτίο Τύπου της προεδρίας.

Το μέτρο αφορά επίσης τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας που έχουν καταδικαστεί για ενέργειες που διέπραξαν ενώ βρίσκονταν σε άδεια για να «εξαλείψουν έναν υφιστάμενο κίνδυνο για τους ίδιους ή τρίτα πρόσωπα».

Επιπλέον, αφορά τους στρατιωτικούς που καταδικάστηκαν για ανθρωποκτονίες εξ αμελείας οι οποίες διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στο πλαίσιο της «Εγγύησης του νόμου και της τάξης», μιας συνταγματικής διάταξης που επιτρέπει να καλείται ο στρατός υπό ειδικές συνθήκες και να χρησιμοποιείται συχνότερα τα τελευταία χρόνια μπροστά στην έκρηξη της βίας.

Το μέτρο δεν αφορά, αντιθέτως, τους αστυνομικούς ή στρατιωτικούς που έχουν καταδικαστεί για βασανιστήρια, τρομοκρατία, διαφθορά ή σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σκωτικός Τύπος: Το Ύπατο Συμβούλιο δια την Ελλάδα επαναδιαβεβαίωσε σχέσεις με τα Ύπατα Βραζιλίας και Αργεντινής – Ύπατοι από Κεντρική και Νότια Αμερική στην Αθήνα

Βραζιλία: Άντρας σκότωσε την influencer σύζυγό του και πέταξε το πτώμα της έξω από το σπίτι των γονιών της

Δυναμώνει η BRICS – Ποιες νέες χώρες μπαίνουν στην «ομάδα»

Βραζιλία: Πάνω από 900 φώκιες και θαλάσσιοι λέοντες πέθαναν από τη γρίπη των πτηνών

«Βράζει» η Βραζιλία – Τρελός καύσωνας: Τα θερμόμετρα στο Ρίο έδειξαν 58,5°C

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr