Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Που θα «χτυπήσει» για αντίποινα το Ιράν – Τι προβλέπει ο Τζορτζ Γκάλογουεϊ

Που θα «χτυπήσει» για αντίποινα το Ιράν – Τι προβλέπει ο Τζορτζ Γκάλογουεϊ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα «τσαφ» μπορεί να είναι μακριά ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόνταλντ Τραμπ να σκοτώσει τον Ιρανό στρατηγό Κασέμ Σολεϊμανί, γράφει η βρετανική «Express». Η βρετανική εφημερίδα αναδημοσιεύει πρόβλεψη του Τζορτζ Γκάλογουεϊ, σύμφωνα με τον οποίο, το καθεστώς της Τεχεράνης δεν αποκλείεται να χτυπήσει το Μπαχρέιν.

Μιλώντας στην εκπομπή που παρουσιάζει στο ρωσικό κανάλι «Russia Today», ο αμφιλεγόμενος πρώην πολιτικός, βουλευτής των Εργατικών από τη Σκωτία, υποστήριξε ότι το Μπαχρέιν θα μπορούσε να είναι ο επόμενος στόχος του Ιράν, στα αντίποινά του για τον θάνατο του Κασέμ Σολεϊμανί, στρατηγού των Φρουρών της Επανάστασης και διοικητή της «Δύναμης Κουντς».

Ο Γκάλογουεϊ εξήγησε ότι μια επίθεση στο Μπαχρέιν ισοδυναμεί με μια επίθεση στη Σαουδική Αραβία όπως και στις ΗΠΑ, στον 7ο Αμερικανικό Στόλο και στην εκεί βρετανική ναυτική βάση.

«Δεν έχω εσωτερική πληροφόρηση για αυτό (που λέω), βεβαίως, αλλά γνωρίζω τα στρατιωτικά και τα πολιτικά γεγονότα», έσπευσε να αποσαφηνίσει.

«Και γνωρίζω τη δημογραφία και την τοπογραφία της Μέσης Ανατολής πολύ καλά», υποστήριξε.

Ο Τζορτζ Γκάλογουεϊ στο παρελθόν είχε επικριθεί έντονα για αντισημιτικά του σχόλια, για την πολεμική του ενάντια στο Ισραήλ και την ένθερμη υποστήριξή του σε Παλαιστινίους και λοιπούς «αγωνιστές» της περιοχής.

Όπως εξήγησε, από το βήμα της εκπομπής του, το Μπαχρέιν είναι ένα μικρό βασίλειο που η συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού είναι σιίτες και κυβερνιούνται από μια ισχνή «κωμική» και «οπερέτα», όπως τη χαρακτήρισε, σουνιτική μοναρχία, η οποία υπάρχει επειδή την υποστηρίζει η Σαουδική Αραβία.

«Για αυτό, εάν επιτεθείς στο Μπαχρέιν, επίσης επιτίθεσαι στη Σαουδική Αραβία», επανέλαβε.

Πρόσθεσε επίσης ότι στο Μπαχρέιν έχει τον ναύσταθμό του ο 7ος Αμερικανικός Στόλος και επίσης το βασιλικό βρετανικό ναυτικό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραηλινός αξιωματούχος με παράδειγμα από την Παλαιά Διαθήκη εξήγησε το πλήγμα του Ισραήλ στο Ιράν

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Τι ακολουθεί μετά το ισραηλινό χτύπημα-απάντηση στο Ιράν

Το Ισραήλ απάντησε στο Ιράν «οφθαλμόν αντί οφθαλμού»

Το Ισραήλ πραγματοποίησε πυραυλική επίθεση στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr