Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γάζα: Νεκροί 3 στρατιωτικοί διοικητές της Χαμάς

Γάζα: Νεκροί 3 στρατιωτικοί διοικητές της Χαμάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Γάζα κατά τη διάρκεια των νέων αεροπορικών επιδρομών που πραγματοποίησε το Ισραήλ τις τελευταίες ώρες, μεταξύ των οποίων και τρεις στρατιωτικοί διοικητές της Χαμάς.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, τα ισραηλινά αεροπλάνα κατέστρεψαν εντελώς μια πολυκατοικία στη Ράφα σκοτώνοντας επτά ανθρώπους.

Το ένοπλο τμήμα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως κατά την επίθεση στη Ράφα σκοτώθηκαν οι στρατιωτικοί διοικητές του Μοχάμεντ Αμπού Σαμάλα, Ραέντ αλ Άταρ και Μοχάμεντ Μπαρχούμ.

Πρόκειται για το φόνο των πιο υψηλόβαθμων στελεχών της Χαμάς αφότου το Ισραήλ εξαπέλυσε την επίθεσή του στον παλαιστινιακό θύλακο, στις 8 Ιουλίου.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει μέχρι στιγμής προβεί σε σχόλιο.

Η επιδρομή αυτή πραγματοποιήθηκε τη μεθεπομένη ενός άλλου αεροπορικού πλήγματος που είχε στοιχίσει τη ζωή στη σύζυγο και σε ένα γιο του αρχηγού των Ταξιαρχιών αλ-Κάσαμ, του Μοχάμεντ Ντέιφ, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται στη ζωή, σύμφωνα με το κίνημά του.

Ανησυχία ΟΗΕ για την επανάληψη των εχθροπραξιών

Εν ω μεταξύ, «τη βαθιά του ανησυχία» για την επανάληψη των εχθροπραξιών μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας εξέφρασε το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών την Τετάρτη και κάλεσε τις δύο πλευρές να επανέλθουν στις διαπραγματεύσεις ώστε να καταλήξουν επειγόντως σε μια «βιώσιμη και διαρκή κατάπαυση του πυρός».

Το Συμβούλιο Ασφαλείας κάλεσε παράλληλα τις δύο πλευρές «να αποτρέψουν την κλιμάκωση της κατάστασης προκειμένου να εξευρεθεί λύση για άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία», όπως δήλωσε ο Βρετανός πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη Μαρκ Λάιαλ Γκράντ, ο οποίος προεδρεύει του Συμβουλίου για το μήνα Αύγουστο.

Οι εχθροπραξίες αναζωπυρώθηκαν την Τρίτη, μετά από ένα δεκαήμερο ηρεμίας, που ήταν και το μεγαλύτερο ειρηνικό «διάλειμμα» από τις μάχες οι οποίες ξέσπασαν στις 8 Ιουλίου με την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Παραιτήθηκε ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για Λιβύη: Οι Λίβυοι ηγέτες μοιάζουν «ικανοποιημένοι με το τρέχον αδιέξοδο»

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr