Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μισθοφόροι Ερντογάν στη Λιβύη: Είμαστε οι στρατιώτες του Οθωμανικού Χαλιφάτου

Μισθοφόροι Ερντογάν στη Λιβύη: Είμαστε οι στρατιώτες του Οθωμανικού Χαλιφάτου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πηγές μέσα από την πρωτεύουσα της Λιβύης επιβεβαίωσαν ότι οι μισθοφόροι από τη βόρεια Συρία παρουσιάζονται ως στρατιώτες του στρατού του οθωμανικού χαλιφάτου, ο οποίος θα κάνει την επανεμφάνισή του, με την ευκαιρία της 100ής επετείου από την πτώση του, το 1923, μεταδίδει το αραβόγλωσσο Afrigate News και αναδημοσιεύει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Οι πηγές που προτίμησαν να μείνουν στην ανωνυμία για λόγους ασφαλείας -γράφει το λιβυκό δημοσίευμα- σημείωσαν ότι οι μισθοφόροι είναι οι Τουρκμένοι της Συρίας που θεωρούνται ιδεολόγοι μαχητές του Οθωμανισμού, που ανήκουν στην «Ταξιαρχία Σουλτάνος Μουράντ», μαζί με Τούρκους εθελοντές από χώρες της Κεντρικής Ασίας, ενώ οι Άραβες μισθοφόροι είτε προέρχονται από οργανώσεις του πολιτικού Ισλάμ, είτε αναζητούν μια καλή ευκαιρία να περάσουν τη Μεσόγειο και να φτάσουν λαθραία στην Ιταλία.

Μερικοί από αυτούς τους μισθοφόρους δηλώνουν ανοιχτά ότι προσλήφθηκαν από τον στρατό του «Οθωμανικού Χαλιφάτου» και ότι έχουν ως «σουλτάνο» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και εκτελούν τις διαταγές του.

Ο Αχμέντ Κάρμο Σιχαμπί, επικεφαλής στον Συριακό Εθνικό Στρατό (Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι) που υποστηρίχθηκε από την Άγκυρα, εμφανίστηκε το περασμένο Σάββατο σε ένα από τα τουρκικά κανάλια πιστά στην κυβέρνηση του Ερντογάν, επιβεβαιώνοντας ότι έστειλε μαχητές στη Λιβύη, λέγοντας:

«Είναι έτοιμοι να πάνε οπουδήποτε για να στηρίξουν τους καταπιεσμένους και ύστερα θα πάνε στο Τουρκεστάν», προσθέτοντας:

«Οι ψυχές μας, τα παιδιά και οι παππούδες μας επιθυμούν τη λύτρωση του οθωμανικού χαλιφάτου».

Κατέληξε: «Είμαστε έτοιμοι να πάμε για τζιχάντ οπουδήποτε, δεν θα σταματήσουμε».

Το Τουρκεστάν που αναφέρεται από τον Αλ Σιχαμπί είναι μια μεγάλη περιοχή στην Κεντρική Ασία που μια οροσειρά στη μέση τη χωρίζει σε δύο μέρη, το Ανατολικό Τουρκεστάν και το Δυτικό Τουρκεστάν, ενώ το Ανατολικό Τουρκεστάν ανήκει στην Κίνα και σήμερα αναφέρεται ως Σιντζιάνγκ.

Στο δυτικό συμπεριλαμβάνονται Ουζμπεκιστάν, Τουρκμενιστάν, Τατζικιστάν και Κιργιζιστάν.

Συριακά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι μεταξύ των μαχητών που μεταφέρονται από την Τουρκία στη Λιβύη είναι Ουιγούροι (τουρκική φυλή της Κίνας), Τούρκοι και Τσετσένοι, οι οποίοι είναι μαχητές κάτω από τα λάβαρα του οθωμανικού χαλιφάτου στη Συρία.

Υπάρχουν περίπου 5.000 τζιχαντιστές Ουιγούροι στη βορειοδυτική Συρία, που λειτουργούν υπό την αιγίδα του λεγόμενου Ισλαμικού Κόμματος Τουρκμενιστάν (παρακλάδι της Αλ Κάιντα), και υποστηρίζουν την ιδέα της αναβίωσης του οθωμανικού χαλιφάτου (Οθωμανικής Αυτοκρατορίας).

Οι παρατηρητές επισημαίνουν ότι αυτές οι δηλώσεις δεν είναι σύμπτωση, αλλά μάλλον εκφράζουν τη φύση της κουλτούρας που έφτασε να κυβερνά τις ενέργειες των ένοπλων στην τροχιά του τουρκικού καθεστώτος, υπό το φως της επιμονής του Ερντογάν να υπενθυμίζει το οθωμανικό χαλιφάτο στις διάφορες δηλώσεις του, ιδιαίτερα εκείνες που αφορούν τη Συρία και τη Λιβύη.

Θρησκευτικοί και πολιτικοί κύκλοι καθώς και μέσα ενημέρωσης έρχονται να παγιώσουν το οθωμανικό χαλιφάτο και να υπερασπιστούν όσους ζητούν την αναβίωση του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr