Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράν αρνείται να μοιραστεί άλλα στοιχεία για την κατάρριψη του επιβατικού αεροπλάνου

Το Ιράν αρνείται να μοιραστεί άλλα στοιχεία για την κατάρριψη του επιβατικού αεροπλάνου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ιράν δεν θα μοιραστεί με την Ουκρανία άλλα στοιχεία της έρευνας για την συντριβή του ουκρανικού αεροπλάνου στο Ιράν που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι 176 επιβαίνοντες σε αυτό, μετά τη διαρροή από ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ηχητικού ντοκουμέντου από την έρευνα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των ερευνών της Ιρανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Το ηχητικό αυτό ντοκουμέντο βρισκόταν μεταξύ των στοιχείων που έδωσε το Ιράν σε ειδικούς της Ουκρανίας στο πλαίσιο της κοινής εξέτασης της συντριβής του αεροπλάνου από ερευνητική ομάδα.

«Η ενέργεια αυτή των Ουκρανών μας έκανε να μην μοιραζόμαστε άλλα στοιχεία μαζί τους», σημείωσε ο ίδιος, ενώ το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Τεχεράνη δεν θα έχει διμερείς συνομιλίες με τις ΗΠΑ.

«Το Ιράν δεν έχει και δεν θα έχει οποιουδήποτε είδους διμερείς διαπραγματεύσεις με Αμερικανούς και αυτή είναι η πολιτική μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμπάς Μουσαβί σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε απευθείας από την δημόσια ιρανική τηλεόραση.

«Αυτό που έχουν τονίσει (οι ιρανικές Αρχές) είναι ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να επιστρέψουν στην κατάσταση πριν από το 2017 και να άρουν τις μονομερείς κυρώσεις που έχουν επιβάλει και να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο των 5+1», πρόσθεσε.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ σημείωσε εξάλλου σήμερα ότι ένας ελβετικός δίαυλος που επιχειρείται να ανοίξει για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ιράν δεν αποτελεί ένδειξη καλής θελήσεως από την πλευρά των ΗΠΑ, μετέδωσε το ISNA.

Η ελβετική και η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσαν την περασμένη Πέμπτη ότι άρχισαν δοκιμαστικές επιχειρήσεις για έναν δίαυλο ανθρωπιστικής βοήθειας που θα έχει στόχο την μεταφορά από την Ελβετία προμηθειών σε τρόφιμα και φάρμακα στο Ιράν χωρίς η κίνηση αυτή να προσκρούει στις αμερικανικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στο Ιράν.

«Αυτό είναι ένα μικρό βήμα και ευχαριστούμε την ελβετική κυβέρνηση για τις προσπάθειές της, αλλά αυτός ο δίαυλος δεν αποτελεί ουδόλως μια ένδειξη καλής θέλησης της Αμερικής», πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Κάμαλα Χάρις: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από το μακελειό στη Μόσχα

Τουλάχιστον 133 νεκροί στο μακελειό στη Μόσχα

Βλαντίμιρ Πούτιν: «Όλοι όσοι βρίσκονται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση θα τιμωρηθούν»

Μάθιου Σάσεξ: Η ρωσική απάντηση μετά την επίθεση στο Crocus City Hall θα είναι «ακραίας βίας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr