Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σταϊνμάγερ: Ο Τραμπ διασπείρει εθνικό εγωισμό

Σταϊνμάγερ: Ο Τραμπ διασπείρει εθνικό εγωισμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμαγερ επέκρινε τον «εθνικό εγωισμό» που διασπείρει η παρούσα αμερικανική κυβέρνηση, ο οποίος συμβάλλει στην αναγέννηση του ανταγωνισμού ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις και καθιστά λιγότερο ασφαλή τον κόσμο.

«Ο κύριος σύμμαχός μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες, αρνούνται υπό την παρούσα κυβέρνηση την ίδια τη ιδέα της διεθνούς κοινότητας», δήλωσε ο Φρανκ-Βάλτερ Σταινμάγερ κατά την διάρκεια της ομιλίας που εκφώνησε ανοίγοντας τις εργασίες της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια.

«Οι χώρες καλούνται να θέσουν τα δικά τους συμφέροντα υπεράνω των συμφερόντων όλων των άλλων, “Πάλι Μεγάλη” ακόμη και εις βάρος των γειτόνων και των εταίρων», είπε αναφερόμενος στο σλόγκαν του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ «Make America Great Again».

«Γινόμαστε σήμερα μάρτυρες μίας δυναμικής όλο και πιο καταστροφικής της παγκόσμιας πολιτικής», δήλωσε ο πρόεδρος της Γερμανίας.

«Χρόνο με το χρόνο, απομακρυνόμαστε από τον στόχο της διεθνούς συνεργασίας που αποσκοπεί στη δημιουργία ενός ειρηνικού κόσμου.

»Η ιδέα του ανταγωνισμού των μεγάλων δυνάμεων… αποτυπώνει την πραγματικότητα σε ολόκληρο τον πλανήτη».

Η Γερμανία, η οποία μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο εξαρτάται από την αμερικανική στρατιωτική ομπρέλα για την άμυνά της, ανησυχεί για την αμερικανική απόσυρση που επιταχύνθηκε μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ κατηγορεί αδιάκοπα την Γερμανία, πρώτη σε μέγεθος ευρωπαϊκή οικονομία, ότι δεν αφιερώνει αρκετούς πόρους στις αμυντικές δαπάνες, παρά τα μεγάλα δημοσιονομικά της πλεονάσματα, και ότι «παρασιτεί» στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr