Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσαβούσογλου ζητά «να σταματήσουν» τον Χαφτάρ στη Λιβύη

Ο Τσαβούσογλου ζητά «να σταματήσουν» τον Χαφτάρ στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βολές κατά του Λίβυου στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, τον οποίο κατηγόρησε ότι διαρκώς παραβιάζει την εκεχειρία στη Λιβύη, εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να τον σταματήσουν» ώστε να μπορέσει να βρεθεί μια πολιτική λύση.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας, στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, ο Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι ο Χάφταρ επιθυμεί μια στρατιωτική επίλυση του προβλήματος αντί μιας πολιτικής.

Η Τουρκία υποστηρίζει την ισλαμική κυβέρνηση του Φαγιέζ αλ Σαράτζ στη Λιβύη και έχει στείλει στρατιωτικό προσωπικό στη χώρα για να υποστηρίξει τον Σάρατζ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έχει προειδοποιήσει ότι, αν κριθεί απαραίτητο, η Άγκυρα μπορεί να αναπτύξει στρατεύματα εκεί.

Ως προς το μέτωπο στη Συρία, ο Τσαβούσογλου είπε ότι η Τουρκία θέλει να λύσει τα ζητήματα με τη Ρωσία για την Ιντλίμπ, στα βορειοδυτικά της χώρας, μέσω της διπλωματίας, προσθέτοντας πάντως πως αν χρειαστεί θα λάβει άλλα μέτρα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στη διάρκεια της διάσκεψης στο Μόναχο, ο Τούρκος ΥΠΕΞ σημείωσε ότι μια τουρκική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στη Μόσχα τη Δευτέρα για να έχει συνομιλίες σχετικά με την Ιντλίμπ και ότι ο ίδιος θα συναντηθεί αργότερα σήμερα Σάββατο με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Η Τουρκία και η Ρωσία, οι οποίες υποστηρίζουν αντίπαλες πλευρές στη συριακή σύγκρουση, συμφώνησαν το 2018 να εγκαταστήσουν μια ζώνη αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ, αλλά η επίθεση της συριακής κυβέρνησης εκεί έχει διαταράξει την εύθραυστη αυτή συνεργασία τις τελευταίες εβδομάδες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ μπορεί να ζημιώσει τη Ρωσία στην Ουκρανία

Το Ιράν ενημέρωσε την Τουρκία εκ των προτέρων για την επίθεση στο Ισραήλ

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Ζελένσκι: Να δοθεί ενιαία παγκόσμια απάντηση στην «τρομοκρατία» του Ιράν και της Ρωσίας

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr