ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ιταλία, Λαθρεμπόριο Όπλων, Λιβύη, Λουίτζι Ντι Μάιο, Υπουργείο Εξωτερικών, Χάικο Μάας,


















































Ο Νίκος Δένδιας στην Ινδία: Η αρχαία Ελλάδα οικοδομεί τον διάδρομο με την αρχαία Ινδία - Τα αρχαία έθνη ξέρουν
Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ
Τα πάνω-κάτω του χρυσού - Οι Αιγύπτιοι στράφηκαν σε ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα
Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναπτύξει μια νέα ναυτική αποστολή στις λιβυκές ακτές, με στόχο να εμποδιστεί η παράδοση όπλων στους εμπολέμους στη χώρα αυτή, ανακοίνωσαν Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών, που συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες.
«Η Ε.Ε. θα αναπτύξει πολεμικά πλοία στη ζώνη ανατολικά της Λιβύης για να εμποδίσει το λαθρεμπόριο όπλων.
»Όμως, αν αυτή η αποστολή προκαλέσει συρροή σκαφών με μετανάστες, θα σταματήσει» διευκρίνισε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο.
Νωρίτερα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, είχε δηλώσει επίσης πως οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν σε μια νέα αποστολή για την παρακολούθηση της εφαρμογής του εμπάργκο όπλων που έχει επιβάλει ο ΟΗΕ στη Λιβύη.
Η απόφαση περιλαμβάνει μέτρα για να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες ότι η παρουσία ευρωπαϊκών πλοίων στη Μεσόγειο θα είναι ένας παράγοντας που θα αυξήσει τις προσπάθειες των επίδοξων μεταναστών να φθάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τη Λιβύη.
Όπως δήλωσε ο Ντι Μάιο, στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται η ανάπτυξη των πλοίων στην ανατολική Μεσόγειο, μακριά από τις θαλάσσιες οδούς της μετανάστευσης από τη Λιβύη προς την Ιταλία, καθώς και η υπόσχεση να ανασταλούν οι ναυτικές επιχειρήσεις, αν υπάρξει σημαντική αύξηση των αποπειρών μεταναστών να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο.























































