Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέντε άτομα σε σοβαρή κατάσταση στην Ιταλία λόγω κοροναϊού

Πέντε άτομα σε σοβαρή κατάσταση στην Ιταλία λόγω κοροναϊού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με τους νεκρούς από την επιδημία του νέου κοροναϊού covid-19 να αυξάνονται καθημερινά με γεωμετρική πρόοδο, μεγάλη ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι η εξάπλωση του θανατηφόρου ιού συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, σημαίνοντας «συναγερμό» σε πολλές χώρες.

Σε αυτό το πλαίσιο, στην Ιταλία καταγράφηκαν έξι κρούσματα, στην περιφέρεια της Λομβαρδίας.

Πέντε άτομα βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση ενώ ένας εκτός ασθενής παρουσιάζει ελαφρότερα συμπτώματα. Βρίσκονται όλοι τους σε απομόνωση.

Πρόκειται να υποβληθούν άμεσα σε εξετάσεις περίπου άλλα 250 άτομα από την ευρύτερη περιοχή της πόλης Λόντι, όπου ζούνε οι ιταλοί πολίτες που μολύνθηκαν με τον ιό. Κανένας απ’ αυτούς δεν έχει επισκεφθεί πρόσφατα την Κίνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι τώρα.

Κρούσματα σε Λίβανο και Ισραήλ

Παράλληλα, ο Λίβανος επιβεβαίωσε σήμερα το πρώτο κρούσμα του νέου κορωνοϊού στη χώρα, μια 45χρονη που είχε φθάσει από το Ιράν και η οποία μπήκε σε καραντίνα σε νοσοκομείο της Βηρυτού.

Παρακολουθούνται άλλα δύο ύποπτα κρούσματα και οι Αρχές λαμβάνουν όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις βάσει των συστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Λιβανέζος υπουργός Υγείας Χάμαντ Χάσαν.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η κατάσταση της υγείας της 45χρονης δεν εμπνέει ανησυχία.

Διευκρίνισε πως η γυναίκα είχε μεταβεί στην Κομ, την ιερή πόλη του Ιράν, όπου την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκαν από τις αρχές 13 κρούσματα, δύο από τα οποία ήταν θανατηφόρα.

Την ίδια στιγμή, μια Ισραηλινή η οποία επέβαινε στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess βρέθηκε θετική στον ιό κατά την επιστροφή σήμερα στη χώρα της, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ.

Ήταν μία από τους 11 Ισραηλινούς επιβάτες που επαναπατρίστηκαν στο Ισραήλ και οι οποίοι επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο μετέφερε 3.700 ανθρώπους και τέθηκε σε καραντίνα ανοικτά της Γιοκοχάμα μετά την άφιξή του στις 3 Φεβρουαρίου.

Η γυναίκα, που είναι ενήλικη, βρισκόταν σε καραντίνα στο Ιατρικό Κέντρο Σεμπά στην Τελ Χασόμερ, κοντά στο Τελ Αβίβ, στο κεντρικό Ισραήλ, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας.

«Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων που διενεργήθηκαν στο κεντρικό εργαστήριο του υπουργείου Υγείας, μία από τους επιβάτες που επέστρεψαν από το πλοίο στην Ιαπωνία βρέθηκε θετική», ανέφερε σήμερα σε μια ανακοίνωση το ισραηλινό υπουργείο Υγείας.

«Το εργαστήριο επιδιώκει επιβεβαίωση του ευρήματος.

»Οι υπόλοιποι επιβάτες που επέστρεψαν βρέθηκαν σήμερα αρνητικοί.

»Η ασθενής βρίσκεται σε καραντίνα και υπό επιτήρηση και δεν πρόκειται για μια μόλυνση που έλαβε χώρα στο Ισραήλ».

Ο κοροναϊός «σφυροκοπά» και τη Νότια Κορέα

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα 48 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, τα οποία προστίθενται στα 52 που είχε ανακοινώσει νωρίτερα.

Συνολικά ο αριθμός των ασθενών από τον covid-19 στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 204.

Από τα νέα κρούσματα, τα 46 σχετίζονται με μια χριστιανική αίρεση, την «Εκκλησία Σιντσεοντζί του Χριστού» στην πόλη Ντεγκού, την τέταρτη μεγαλύτερη της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Συνολικά 80 πιστοί αυτής της εκκλησίας έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής θετικοί στον covid-19. Μία 61χρονη γυναίκα, μέλος της αίρεσης η οποία αγνοούσε ότι είχε μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό, τους μετέδωσε την ασθένεια.

Ο δήμαρχος της Ντεγκού, που μετρά 2,5 εκατομμύρια κατοίκους, κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν σπίτια τους, ενώ οι στρατιώτες της Νότιας Κορέας έχουν λάβει εντολή να παραμείνουν στους στρατώνες τους καθώς πολλοί έχουν βρεθεί θετικοί στον covid-19.

Και η διοίκηση του αμερικανικού στρατού που σταθμεύει στην Ντεγκού, συνολικά 10.000 άνθρωποι, ανακοίνωσε μέτρα περιορισμού.

Πεκίνο: Σοβαρή η κατάσταση

Την ίδια στιγμή, η κρατική τηλεόραση επικαλούμενη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος υπο την προεδρία του προέδρου Σι Τζινπίνγκ, ανέφερε πως το σημείο καμπής του ξεσπάσματος του κοροναϊού στην Κίνα δεν έχει έρθει ακόμη και η κατάσταση στην επαρχία Χουμπέι παραμένει σοβαρή και περίπλοκη.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των κινεζικών αρχών, ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε τουλάχιστον 2.236, με τους περισσότερους θανάτους να καταγράφονται στην επαρχία Χουμπέι.

Την ίδια ώρα, τα νέα κρούσματα του ιού ανέρχεται πλέον σε πάνω από 1.109 και το σύνολο των κρουσμάτων ως σήμερα σε 75.865.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Ισραήλ: Έπληξε 40 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο με αεροσκάφη και πυροβολικό

Ινδονησία: Κινέζα πήγε να βγάλει selfie σε ενεργό ηφαίστειο και έπεσε μέσα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr