Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ουκρανοί αιχμάλωτοι “παρέλασαν” στους δρόμους του Ντονέτσκ (βίντεο)

Ουκρανοί αιχμάλωτοι “παρέλασαν” στους δρόμους του Ντονέτσκ (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια πρωτοφανής σκηνή εξελίχθηκε την Κυριακή στο κέντρο του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, της πόλης που θεωρείται η πρωτεύουσα των ρωσόφωνων ανταρτών, την οποία πολιορκούν και βομβαρδίζουν δίχως έλεος πολλές ημέρες τώρα οι Ουκρανοί.

Οι ρωσόφιλοι αντάρτες έβγαλαν στους δρόμους τους Ουκρανούς στρατιώτες που έχουν πιάσει αιχμαλώτους και τους έβαλαν να παρελάσουν, φρουρούμενους με ξιφολόγχες, ανάμεσα στο πλήθος που φώναζε εξαγριωμένο: “Φασίστες” και “κρεμάστε τους στα δέντρα”! Μάλιστα δεν ήταν λίγοι οι κάτοικοι του Ντονέτσκ που πέταγαν οργισμένοι αβγά, μπουκάλια με νερό και ντομάτες στους στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού που πορεύονταν αιχμάλωτοι με σκυμμένα τα κεφάλια.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι ρωσόφωνοι αυτονομιστές επέλεξαν αυτή την Κυριακή για να παρουσιάσουν, σε πομπή “ρωμαϊκού θριάμβου”, τους Ουκρανούς αιχμαλώτους τους. Η Ουκρανία γιόρταζε σήμερα, Κυριακή 24 Αυγούστου, την ανεξαρτησία της από τη Σοβιετική Ένωση. Ήταν η επέτειος της ουκρανικής ανεξαρτησίας.

Στο κέντρο του Ντονέτσκ είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες για να δουν τους αιχμαλώτους. Οι Ουκρανοί, άλλοι φόραγαν στολές του τακτικού στρατού κι άλλοι πολιτικά ρούχα (προφανώς παραστρατιωτικοί ναζί), παρέλασαν με δεμένα τα χέρια υπό τους ήχους ρωσικών εμβατηρίων. Πίσω από τους αιχμαλώτους ακολουθούσαν δύο βυτιοφόρα με νερό, για να ξεπλύνουν το δρόμο επειδή τον είχαν πατήσει οι “Ουκρανοί φασίστες”.

Η όλη πομπή θύμισε σε πολλούς το 1944, όταν οι Γερμανοί αιχμάλωτοι των σοβιετικών, παρέλασαν ηττημένοι στους δρόμους της Μόσχας.

Ο επικεφαλής των ένοπλων δυνάμεων των αυτονομιστών δήλωσε ειρωνικά: “Τελικά οι Ουκρανοί στρατιώτες κατάφεραν να παρελάσουν στους δρόμους του Ντονέτσκ”, αλλά ως αιχμάλωτοι…

donetsk-1 donetsk-2 donetsk-3 donetsk-5

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ουκρανία: Τουλάχιστον 11 νεκροί στην περιφέρεια του Χαρκόβου από ρωσικά πυρά

Η Αρμενία εισέρχεται σε μια από τις πιο δραματικές περιόδους της ιστορίας της και οι ερασιτέχνες του «ρωσικού κόσμου»

DW: Πώς η Κίνα κρατάει «ζωντανή» τη ρωσική οικονομία

Πούτιν: Η Δύση «δεν είναι στα καλά της» – «Ουδέτερη ζώνη, ο στόχος για το Χάρκοβο»

Νίκος Δένδιας σε Σία Αναγνωστοπούλου: Δεν υπάρχει μεταφορά οπλισμού στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr