Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι λάθος έκαναν οι Ιταλοί και «έφτασε» ο κοροναϊός Covid-19 στην Ιταλία

Τι λάθος έκαναν οι Ιταλοί και «έφτασε» ο κοροναϊός Covid-19 στην Ιταλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η Ιταλία έσφαλε που δεν έλεγξε τους επιβάτες τράνζιτ από την Κίνα», δήλωσε ο Βάλτερ Ριτσιάρντι, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα ξεπερνούν τα 200 και οι νεκροί φθάνουν πλέον τους τέσσερις. [Ενημέρωση: Οι νεκροί έφτασαν τους έξι].

Σύμφωνα με τον Ριτσιάρντι, η κυβέρνηση της Ρώμης αποφάσισε να μπλοκάρει μόνο τις απευθείας πτήσεις από την Κίνα, αλλά όχι και τις πτήσεις τράνζιτ.

Με τον τρόπο αυτό, δεν υπήρχαν στοιχεία σχετικά με πολλές αφίξεις επιβατών.

«Η Ιταλία πληρώνει το ότι δεν έβαλε αμέσως σε καραντίνα όλους όσοι έφτασαν από την Κίνα», συμπλήρωσε ο Ριτσιάρντι.

Θεωρεί ότι το μέτρο απαγόρευσης των απευθείας πτήσεων από τις κινεζικές πόλεις δεν μπορούσε να περιορίσει από μόνο του τη διάδοση του κοροναϊού.

Από σήμερα Δευτέρα τίθεται σε ισχύ στην Ιταλία η αναστολή των σχολικών εκδρομών εντός και εκτός της χώρας.

Η απόφαση ελήφθη από το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Κόντε πριν από δυο ημέρες.

Σε αρκετές μικρές πόλεις στις περιφέρειες της Λομβαρδίας και του Βένετο επιβλήθηκε επίσης αποκλεισμός, όπερ σημαίνει ότι για τις επόμενες δύο εβδομάδες, 50.000 κάτοικοι δεν θα μπορούν να φύγουν από τις περιοχές αυτές χωρίς ειδική άδεια.

Ακόμη και εκτός της συγκεκριμένης ζώνης, πολλές επιχειρήσεις και σχολεία έχουν αναστείλει τις δραστηριότητές τους και αθλητικά δρώμενα έχουν ακυρωθεί – περιλαμβανομένων αρκετών ποδοσφαιρικών αγώνων.

Οι Αρχές ωστόσο δεν έχουν ακόμη εντοπίσει τον άνθρωπο που πρώτος έφερε τον ιό στη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΕΟΔΥ: Σημαντική αύξηση της γρίπης – Έξι θάνατοι από κορωνοϊό

Το Βέλγιο μπλοκάρει δάνειο 210 δισ. ευρώ στην Ουκρανία από τα «παγωμένα» ρωσικά κεφάλαια

Νίκος Δένδιας: «Η Κύπρος δεν κείται μακράν» – Η ελλαδική ΑΟΖ θα φτάσει μέχρι την κυπριακή ΑΟΖ

Αγοράζει την «La Repubblica» ο όμιλος ΑΝΤ1; – Το τίμημα των 140 εκατ. ευρώ – Οι πολιτικές αντιδράσεις

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για τις έρευνες βυθού της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Ιταλίας GRITA 2

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr