ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ο Τζον Μπόλτον εξαπολύει μύδρους κατά των χειρισμών Τραμπ στον πόλεμο με το Ιράν: «Δεν σκέφτεται στρατηγικά»
Ιράν: Συνελήφθη Διευθύντρια Κέντρου Αποκατάστασης αφού αρνήθηκε τη χρήση ορφανών με αναπηρία ως ανθρώπινες ασπίδες
Μπαμπ ελ-Μαντέμπ: Το Ιράν απειλεί να «κλείσει» και την Ερυθρά Θάλασσα
Ισραήλ: Γκίντεον Σαάρ και Νόαμ Κατς ευχήθηκαν ως φίλοι και σύμμαχοι για την 25η Μαρτίου
Ο ΥΠΕΞ της Κύπρου ο πρώτος ξένος ΥΠΕΞ στο Μπαχρέιν από την ημέρα έναρξης των επιθέσεων του Ιράν - Τον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τη διακοπή κάθε «μη αναγκαίας» οικονομικής δραστηριότητας για δύο εβδομάδες λόγω της πανδημίας ανακοίνωσε το Σάββατο βράδυ ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού Covid-19 στη χώρα.
Ο Σάντσεθ είπε ότι όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται σε τομείς όχι απολύτως αναγκαίους θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους για το διάστημα αυτό, ακολουθώντας έτσι το παράδειγμα της Ιταλίας.
Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τον μισθό τους, αλλά θα πρέπει να καλύψουν τις χαμένες εργατοώρες κάποια στιγμή αργότερα.
Το μέτρο αναμένεται να εγκριθεί την Κυριακή από το υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει εκτάκτως και θα ισχύσει από την Δευτέρα 30 Μαρτίου μέχρι τις 9 Απριλίου.
Απολύτως αναγκαίοι τομείς θεωρούνται κατά κύριο λόγο οι τομείς της Υγείας, της διατροφής και της ενέργειας.
Η Ισπανία είναι η δεύτερη χώρα, πίσω από την Ιταλία, σε αριθμό νεκρών από την Covid-19 σε όλον τον κόσμο.
Με βάση το πιο πρόσφατο απολογισμό, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 5.690 (αύξηση κατά 832 σε μία ημέρα).
Στόχος του νέου μέτρου είναι να περιοριστούν κατά το μέγιστο δυνατό οι μετακινήσεις και κατά συνέπεια η διάδοση του ιού.
Στην Ισπανία έχει τεθεί σε εφαρμογή μια από τις πιο αυστηρές καραντίνες στον κόσμο: οι κάτοικοι δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους παρά μόνο για να εργαστούν (αν δεν είναι εφικτή η τηλεεργασία), να αγοράσουν τρόφιμα, να πάνε στον γιατρό ή να βγάλουν τον σκύλο τους μια σύντομη βόλτα.























































