Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Telegraph: Έλληνες νεοναζί πολεμούν στο πλευρό της Ουκρανίας (βίντεο)

Telegraph: Έλληνες νεοναζί πολεμούν στο πλευρό της Ουκρανίας (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σοκ από την αποκάλυψη του βρετανικού Telegraph, σύμφωνα με τον οποίο Έλληνες νεοναζί πολεμούν στο πλευρό των Ουκρανών.

Πρόκειται για μία εκκωφαντική επιβεβαίωση για το ιδεολογικό υπόβαθρο του καθεστώτος Γιαντσένιουκ, γεγονός που έχει από την πρώτη στιγμή επισημάνει το tribune.gr, την ώρα που η μεγάλη πλειοψηφία των ελληνικών Μέσων δεν βλέπει πουθενά νεοναζί, διότι εξυπηρετούν αυτοί εξυπηρετούν τα γεωπολιτικά και ενεργειακά συμφέροντα του Βερολίνου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, νεοναζί από την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Σκανδιναβία βρίσκονται ανάμεσα στις παραστρατιωτικές νεοναζιστικές ομάδες που συμμετέχουν στο πλευρό των στρατιωτικών δυνάμεων του Κιέβου στις συγκρούσεις με τους αυτονομιστές στην Ανατολική Ουκρανία.

Την παρουσία Ελλήνων νεοναζί αποκάλυψε με δήλωσή του στην Telegraph ο επικεφαλής μιας εκ των ισχυρότερων παραστρατιωτικών ομάδων, του τάγματος Αζόφ.

Πρόκειται για παραστρατιωτικές νεοναζιστικές ομάδες, οι οποίες συμμετέχουν στις μάχες με τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία έχοντας το «πράσινο» φως της ουκρανικής κυβέρνησης, η οποία μάλιστα τους παρέχει και τον απαιτούμενο εξοπλισμό!

Πρόκειται για νεοναζιστικές ομάδες που συνέβαλαν τα μέγιστα στην ανατροπή Γιανουκόβιτς, έχοντας ισχυρή παρουσία σε ολόκληρη την ουκρανική επικράτεια.

Το Τάγμα Αζοφ

azof

Η πιο γνωστή από τις παραστρατιωτικές ομάδες είναι το τάγμα Αζόφ, μέλος της «εθελοντικής ουκρανικής Εθνοφρουράς», που ελέγχεται από το Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας με έδρα τη Μαριούπολη.

Όπως σημειώνει με νόημα το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας, κανείς δεν γνωρίζει από πού χρηματοδοτείται το τάγμα, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών είναι γνωστό ότι απλά το κατευθύνει.

Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες παραστρατιωτικές ομάδες. Μέλη του τάγματος Αζόφ, με σημαίες που είχαν το νεοναζιστικό σύμβολο Wolfsangel, είχαν ισχυρή παρουσία στις συγκεντρώσεις της πλατείας Ανεξαρτησίας και συχνά βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων επί προεδρίας Γιανουκόβιτς.

Πρόκειται για το πιο σκληρό και βίαιο τάγμα που δρα αυτή την εποχή στην ανατολική Ουκρανία, ενώ οι «επιτυχίες» του είναι γνωστές σε ολόκληρο το ουκρανικό στράτευμα.

Ο Αντρέι Μπιλέτσκυ, διοικητής του Τάγματος, μιλώντας στη Telegraph, ύστερα από την κηδεία ενός από τους συμμετέχοντες που έχασε τη ζωή του στη μάχη, επιβεβαίωσε τον ρόλο και τη συνεργασία που έχουν οι νεοναζί με τον στρατό του Κιέβου. «Έχουμε δημιουργήσει ένα προγεφύρωμα για τη επίθεση στο Ντόνετσκ. Χρειαζόμαστε ένα δρόμο», δείχνοντας πως έχει απόλυτη γνώση του σχεδίου του ουκρανικού στρατού.

Όπως ανέφερε ο Μπιλέτσκυ αποτελούν μια ελαφριά μονάδα πεζικού για την αντιμετώπιση του αντάρτικου πόλεως. Σύμφωνα με έναν άλλο μαχητή του τάγματος, «με την εξασφάλιση της Μαρίνκα το τάγμα διεύρυνε το μέτωπο και γύρω από την πρωτεύουσα των ανταρτών».

Εκτός από το τάγμα του Αζόφ, οι νεοναζί έχουν σχηματίσει πρόσφατα και άλλες παραστρατιωτικές ομάδες, όπως το Ντόνμπας και το Ντίνπρο, με αρκετές χιλιάδες μέλη. Τα όπλα παρέχονται από το υπουργείο Εσωτερικών αλλά και ιδιωτικές χορηγίες που κανείς δεν ξέρει από πού προέρχονται. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στη διάθεσή τους οι νεοναζί έχουν μέχρι και άρματα μάχης.

«Προσωπικά, είμαι Ναζί», δήλωσε ένα από τα μέλη του τάγματος Αζόφ, με το προσωνύμιο «Φάντασμα».

«Η ιστορική αποστολή του έθνους μας σε αυτή την κρίσιμη στιγμή είναι να οδηγήσει τους αγώνες των λευκών όλου του κόσμου σε μια τελική σταυροφορία» αναφέρει ο επικεφαλής του τάγματος Αζόφ, Μπιλέτσκυ.

Ο ανταποκριτής της Telegraph επισημαίνει την αντίθεση που καταγράφεται μεταξύ των όσων υποστηρίζουν οι νεοναζί και όσων παρουσιάζαν ως οι εξεγερμένοι της πλατείας Ανεξαρτησίας μετά την πτώση του Γιανουκόβιτς. Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν από τους νεοφιλελεύθερους υποστηρικτές της Δύσης ωστόσο στη συνέχεια υπήρξε μια έκρηξη των εξτρεμιστικών και ναζιστικών ομάδων, αναφέρει μεταξύ άλλων.
Νεοναζί και μισθοφόροι.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος με τον οποίον στρατολογήθηκαν οι μισθοφόροι νεοναζί, καθώς όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, αυτό επετεύχθη μέσω των εξτρεμιστικών προφίλ και σελίδων στα social media.

Όπως αναφέρει ο Μπιλέτσκυ, έχει άνδρες από την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Ελλάδα και τη Σκανδιναβία. Στη βάση τους, στο Ουρζούφ, ένας πρώην ελεύθερος σκοπευτής του σουηδικού στρατού και της Εθνικής Φρουράς και ενεργό μέλος της ακροδεξιάς της Σουηδίας, ο Μίκαελ Σκιλτ, ηγείται και εκπαιδεύει μια από τις μονάδες.

Από την πλευρά της η ουκρανική κυβέρνηση παρέχει πλήρη κάλυψη στους νεοναζί, με τον Άντον Γκερασένκο, σύμβουλο του υπουργού Εσωτερικών να αναφέρει χαρακτηριστικά πως «όσοι πήραν τα όπλα για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους είναι ήρωες. Οι πολιτικές τους απόψεις είναι δική τους υπόθεση».

Εδώ μπορείτε να δείτε βίντεο από τη δράση του τάγματος Αζόφ στο Ντόνετσκ

Δείτε ακόμα: ΒΙΝΤΕΟ: Έλληνες στην Ουκρανία πήραν τα όπλα και πολεμάνε μαζί με τους Ρώσους

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr