Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έλληνας γιατρός στις ΗΠΑ: Έτοιμο τον Δεκέμβριο το εμβόλιο για τον κοροναϊό

Έλληνας γιατρός στις ΗΠΑ: Έτοιμο τον Δεκέμβριο το εμβόλιο για τον κοροναϊό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Νοέμβριο η τον Δεκέμβριο το εμβόλιο του κορονοϊού θα μπορεί να είναι έτοιμο για να χορηγηθεί σε μεγάλο αριθμό ασθενών, όπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV ο επεμβατικός καρδιολόγος που εργάζεται στο νοσοκομείο Columbia, Δημήτρης Καρμπαλιώτης.

Επίσης, ο Δ. Καραμπαλιώτης μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης, υποστηρίζοντας ότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή όλοι οι γιατροί ανεξαρτήτως ειδικότητας ενώ εκτίμησε ότι οι αριθμός των νεκρών θα είναι λιγότερος από τους αρχικούς υπολογισμούς (οι οποίοι κάνουν λόγο τουλάχιστον για 100.000 απώλειες ανθρώπινων ζωών).

Γίνονται οι πρώτες δοκιμές του εμβολίου

«Ποτέ στην ιστορία των επιδημιών ή των λοιμωδών νοσημάτων δεν είχαμε απομονώσει το γονιδίωμα, τις πρωτεΐνες και τα διάφορα συστατικά του ιού σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

»Μέσα σε ένα μήνα από τα πρώτα περιστατικά καταφέραμε και βρήκαμε όλα αυτά τα στοιχεία.

»Ήδη οι πρώτες δοκιμές του εμβολίου γίνονται και από ομάδες ερευνητών στις ΗΠΑ καθώς και από ευρωπαϊκές και ασιατικές ομάδες.

»Πιστεύω ότι το εμβόλιο θα μπορέσουμε να το έχουμε έτοιμο είτε τον Νοέμβριο είτε τον Δεκέμβριο και θα μπορεί να χορηγηθεί σε μεγάλο αριθμό ασθενών» επισήμανε ο Δημήτρης Καρμπαλιώτης.

«Σε σχέση με τα φάρμακα, υπάρχουν τρεις κατηγορίες.

»Η πρώτη αφορά τα υπάρχοντα που σχετίζονται με άλλες νόσους και δοκιμάζονται σε κλινικές μελέτες ακόμα και στο δικό μας νοσοκομείο.

»Θα ήθελα να συμβουλεύσω τον κόσμο να μην χρησιμοποιεί μόνος του ουσίες όπως είναι η χλωροκίνη και η κολχικίνη καθώς δεν έχει αποδειχθεί ότι δουλεύουν και η χορήγησή τους πρέπει να γίνεται με στενή παρακολούθηση.

»Η δεύτερη κατηγορία είναι τα αντιικά φάρμακα κατά του κορονοϊού που αναπτύσσονται και πιστεύω ότι μέσα στον επόμενο 1,5 μήνα θα έχουμε κάποια πρώτα δείγματα και η τρίτη κατηγορία αφορά ανοσοθεραπείες με αντισώματα από ασθενείς που έχουν αναρρώσει.

»Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να πάρουμε τα αντισώματα από το αίμα τους και να τα χορήγησουμε στους ασθενείς που πάσχουν από τον ιό.

»Όλα αυτά που περιέγραψα τρέχουν πάρα πολύ γρήγορα και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες θα έχουμε κάποια απτά αποτελέσματα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ο Τραμπ δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα πρόστιμα 454 εκατ. δολαρίων που του επιβλήθηκαν» λένε οι δικηγόροι του

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Κάμαλα Χάρις: Κανείς δεν πρέπει να φυλακίζεται επειδή κάπνισε μαριχουάνα

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με δημοσιεύματα για την Κύρωση των Μνημονίων με ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr