Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοροναϊός: Εγκρίθηκε για δοκιμές εμβόλιο που χρηματοδοτεί ο Μπιλ Γκέιτς

Κοροναϊός: Εγκρίθηκε για δοκιμές εμβόλιο που χρηματοδοτεί ο Μπιλ Γκέιτς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μόλις πριν από λίγες ημέρες ο Μπιλ Γκέιτς επιβεβαίωσε σε συνέντευξη του στον Trevor Noah ότι το ίδρυμα Bill & Melinda Gates έχει την τεχνογνωσία και την πολυτέλεια να χάσει μερικά δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να χτίσει άμεσα 7 εργοστάσια για την έρευνα, ανάπτυξη και μαζική παραγωγή εμβολίων κατά του κορονοϊού, προκειμένου να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος για την Ανθρωπότητα.

Η είδηση αυτή επικροτήθηκε από κάποιους, λοιδορήθηκε από κάποιους άλλους και έγινε η αιτία να αναζωπυρωθούν πολλές θεωρίες συνωμοσίας για τον Bill Gates (και όχι μόνο), αλλά προφανώς τίποτε απ’ όλα αυτά δεν πρόκειται ποτέ να αποτελέσει εμπόδιο εάν έχει ληφθεί η απόφαση να προχωρήσει ένα project.

Μάλιστα, ξεκίνησαν οι κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους ενός νέου εμβολίου κατά του κορωνοϊού, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Bill & Melinda Gates Foundation.

Συγκεκριμένα, η FDA (Food and Drug Administration) στις ΗΠΑ αποδέχτηκε την αίτηση που κατέθεσε η Inovio Pharmaceuticals για να προχωρήσει σε κλινικές δοκιμές του εμβολίου INO-4800. Ήδη έχουν βρεθεί 40 υγιείς εθελοντές στη Φιλαδέλφεια και το Κάνσας, οι οποίοι θα λάβουν το εμβόλιο το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το συγκεκριμένο εμβόλιο έδειξε πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα στις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε ζώα.

Η εκτίμηση τους είναι ότι μπορεί να ενισχύσει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα με την έγχυση στο ανθρώπινο σώμα μιας γενετικά τροποποιημένης δομής DNA, η οποία αυξάνει σημαντικά την παραγωγή αντισωμάτων για την καταπολέμηση του νέου κορωνοϊού.

Το νέο εμβόλιο της Inovio βασίζεται εν μέρει σε αυτό που είχε αναπτύξει η εταιρεία για την αντιμετώπιση του MERS.

Η Inovio έχει προχωρήσει στην παραγωγή χιλιάδων δόσεων του INO-4800 μέσα σε λίγες εβδομάδες, οι οποίες θα χρησιμοποιούν στις πρώτες δύο φάσεις κλινικών δοκιμών.

Εάν όλα πάνε καλά, η εταιρεία δηλώνει πως έχει τη δυνατότητα μαζικής παραγωγής 1 εκατομμυρίου δόσεων έως το τέλους του 2020, τα οποία θα μπορούσαν να διατεθούν για περαιτέρω δοκιμές ή/και για χρήση σε έκτακτη ανάγκη, έως ότου λάβει οριστική έγκριση από τις αρμόδιες Αρχές.

Μη ξεχνάμε ότι απαιτούνται τουλάχιστον 12 – 18 μήνες για να εγκριθεί οριστικά ένα εμβόλιο ώστε να χορηγηθεί στον γενικό πληθυσμό.

Υπενθυμίζουμε ότι το εμβόλιο της Moderna Inc. είναι το πρώτο που προχώρησε σε φάση κλινικών δοκιμών από τα μέσα του περασμένου μήνα.

Πηγή: TechGear

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr