Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άρματα μάχης και πεζοναύτες στέλνουν οι ΗΠΑ στα σύνορα με Ουκρανία

Άρματα μάχης και πεζοναύτες στέλνουν οι ΗΠΑ στα σύνορα με Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κλιμακώνεται το πολεμικό σκηνικό που στήνεται στην Ουκρανία με τις Ηνωμένες Πολιτείες να στέλνουν άρματα μάχης και πεζοπόρα τμήματα πεζοναυτών στην ανατολική Ευρώπη, όπως ανέφεραν σήμερα πηγές από το Πεντάγωνο.

Την ίδια ώρα η Μόσχα διαψεύδει τις δηλώσεις Ποροσένκο περί ρωσικής εισβολής στα ανατολικά της χώρας και η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις.

Η κίνηση αυτή των ΗΠΑ αποτελεί μία προσπάθεια να καθησυχάσουν τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ που ανησυχούν για τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Περίπου 600 Αμερικανοί στρατιώτες των τεθωρακισμένων θα αναπτυχθούν τον Οκτώβριο στην Πολωνία και στις χώρες τις Βαλτικής προκειμένου να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις σε συνεργασία με άλλες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, διευκρίνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, αντισυνταγματάρχης Βανέσα Χίλμαν. Οι στρατιώτες αυτές θα αντικαταστήσουν τους αλεξιπτωτιστές της 173ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας που βρίσκονται ήδη εκεί.

Σε αντίθεση με τους αλεξιπτωτιστές, οι στρατιώτες της αποκαλούμενης ταξιαρχίας των “Σιδερένιων Αλόγων” θα υποστηρίζονται από άρματα M-1 Abrams και τεθωρακισμένα οχήματα του πεζικού.

Τους τελευταίους μήνες ο αμερικανικός στρατός προχώρησε στη διεξαγωγή μιας σειράς ασκήσεων στα ανατολικά σύνορα των χωρών του ΝΑΤΟ ενώ η Ουάσινγκτον έστειλε επίσης στην Πολωνία καταδιωκτικά αεροσκάφη F-16 και συμμετείχε σε αεροπορικές αποστολές στις βαλτικές χώρες.

Το Κίεβο και οι Δύση κατηγόρησαν σήμερα τη Ρωσία ότι εμπλέκεται άμεσα στις μάχες στην ανατολική Ουκρανία. Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, τουλάχιστον 1.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται επί του πεδίου και στηρίζουν τους φιλορώσους αυτονομιστές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr