ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Λιβύη, Σουλεϊμάν Σαχ, Συρία, Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ (Τουρκμένοι), Τζιχαντιστές, Τουρκία,


















































Λάζαρος Καμπουρίδης: Οι Τούρκοι φυλάκισαν Εβραία που υπηρέτησε στο Ισραηλινό Στρατό - «Καθάρισαν» οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες
Δημοσκόπηση MRB: Όχι σε τρίτη θητεία Μητσοτάκη - Στο 22,5% η ΝΔ - Στο 23,2% ο Τσίπρας - Σαρωτική εμπιστοσύνη
Το ανέγγιχτο «Όρος Αξίνα» στο Ιράν - Τι κρύβεται στο πιο βαθύ καταφύγιο; Πυρηνικά ή χρυσάφι;
Δημοσκόπηση Pulse (ΣΚΑΪ): Πτώση για ΝΔ στο 24% - Ανεβαίνει ο Τσίπρας
Ο χρόνος ως φονικό όπλο κατά του Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Βαριές είναι οι απώλειες των νεο-οθωμανών τζιχαντιστών μισθοφόρων στη Λιβύη, που μεταφέρθηκαν από τη Συρία στη βορειοαφρικανική χώρα για να ενισχύσουν το φιλοτουρκικό ισλαμικό καθεστώς του Φαγιέζ αλ Σαράτζ.
249 τζιχαντιστές μισθοφόροι έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα, υποστήριξε ο Ραμί Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής της ιστοσελίδας Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Τουρκία και Κατάρ στρατολόγησαν, εκπαίδευσαν και μετέφεραν χιλιάδες τζιχαντιστές από τη βόρεια Συρία στη Λιβύη.
Οι σκοτωμένοι ανήκουν στις ακόλουθες φιλοτουρκικές συριακές ένοπλες οργανώσεις:
Ταξιαρχία Μουτασίμ, Ταξιαρχία Σουλτάνος Μουράντ, Ταξιαρχία Σουγούρ αλ Σαμ, Αλ Χαμζάτ και Σουλεϊμάν Σαχ.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για παραστρατιωτικές οργανώσεις Τουρκμένων της Συρίας. Οι Τουρκμένοι είναι τουρκική φυλή.
Ο Ραμί Άμπντελ Ραχμάν ανέφερε ότι οι μισθοφόροι του Ερντογάν σκοτώθηκαν σε μάχες ενάντια στον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) στο μέτωπο νότια της πρωτεύουσας Τρίπολης.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Τουρκία συνεχίζει να μεταφέρει τζιχαντιστές από τη Συρία στη Λιβύη και προετοιμάζεται η αποστολή κι άλλων δυνάμεων.
Σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις, η Τουρκία και το Κατάρ έχουν μεταφέρει συνολικά 7.400 μισθοφόρους τζιχαντιστές για να ενισχύσουν την ισλαμική κυβέρνηση της Τρίπολης, συμπεριλαμβανομένης και μιας ένοπλης οργάνωσης που δεν είναι από τη Συρία.
Επιπλέον, 2.500 άνδρες έχουν εκπαιδευτεί σε στρατόπεδα στην Τουρκία για να μεταφερθούν στη συνέχεια στη Λιβύη.























































