Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέθανε σε ατύχημα στη Μόσχα ο Τιμοφέι Μουσάτοφ, δικηγόρος του «Mr Bitcoin» Αλεξάντερ Βίνικ

Πέθανε σε ατύχημα στη Μόσχα ο Τιμοφέι Μουσάτοφ, δικηγόρος του «Mr Bitcoin» Αλεξάντερ Βίνικ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια είδηση που πέρασε και δεν… ακούμπησε λόγω της επικαιρότητας του κορωνοϊού. Ο Τιμοφέι Μουσάτοφ, εξέχων Ρώσος δικηγόρος που υπερασπίστηκε τον Ρώσο πολίτη Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστό και ως «Mr Bitcoin», πέθανε σε ατύχημα στη Μόσχα, όπως γνωστοποίησε η δικηγορική εταιρεία «International Solicitors and Lawyers», όπου εργαζόταν ο Μουσάτοφ, στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS την Παρασκευή 24 Απριλίου.

Η δικηγορική εταιρεία πληροφόρησε το TASS ότι ο Τιμοφέι Μουσάτοφ ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στην Αθήνα για να παραστεί σε ελληνικό δικαστήριο σχετικά με την έφεση στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ελλάδας να εκδώσει τον Βίνικ στη Γαλλία.

Ο Αλεξάντερ Βίνικ συνελήφθη ενώ έκανε διακοπές στην Ελλάδα στις 25 Ιουλίου 2017, κατόπιν αιτήματος των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου κατηγορείται ότι ξέπλυνε τέσσερα έως εννέα δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ μέσω μιας ανύπαρκτης ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων BTC-e στο Διαδίκτυο.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη αποφάσισε την έκδοση του Βίνικ στη Γαλλία και στη συνέχεια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ρωσία επιδιώκει επίσης την έκδοσή του. Ο Βίνικ αρνήθηκε τις κατηγορίες της Ουάσιγκτον και του Παρισιού και συμφώνησε να εκδοθεί στη Ρωσία.

Ο Βίνικ βρίσκεται επί του παρόντος υπό κράτηση στη Γαλλία, αναμένοντας την έκδοση στις ΗΠΑ.

Ο 41χρονος Αλεξάντερ Βίνικ, που έχει καταγραφεί ως «Μr. Bitcoin» στα ελληνικά ποινικά χρονικά, κατηγορείται ότι ξέπλενε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, χρήματα τα οποία προέρχονταν από εκβιάσεις μετά από κυβερνοεπίθεσεις και απαίτηση λύτρων. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Εις βάρος του υπάρχουν εντάλματα της Interpol.

Συνελήφθη το 2017 σε εκτέλεση προηγηθέντος αμερικανικού εντάλματος των ΗΠΑ, ενώ έκανε διακοπές με την οικογένειά του σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο της Χαλκιδικής.

Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. με τη συνεργασία πρακτόρων του FBI τον παρακολουθούσαν και τον αιφνιδίασαν.

«Εργαζόμουν μ’ αυτόν τον τρόπο. Η δουλειά μου είναι να κάνω συναλλαγές με bitcoins» ανέφερε ο ίδιος, τονίζοντας ότι όσο βρισκόταν στην Ελλάδα -και μέχρι τη σύλληψή του- συνέχιζε αυτή του τη δραστηριότητα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Ουκρανία: 25.000 Ρώσοι στρατιώτες έτοιμοι να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις

Ο Λαβρόφ προειδοποιεί ότι η Δύση οδεύει προς μια σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr