Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κορωνοϊός: 6.589 θύματα και 106.220 κρούσματα στο Ιράν

Κορωνοϊός: 6.589 θύματα και 106.220 κρούσματα στο Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Αύξηση των νέων κρουσμάτων της επιδημίας Covid-19 στα νοτιοδυτικά της χώρας ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο το Ιράν, με τουλάχιστον 1.500 νέες μολύνσεις να καταγράφονται στο σύνολο της επικράτειας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 106.220, ενώ τις τελευταίες 24 ώρες 48 άνθρωποι υπέκυψαν και ο απολογισμός σε εθνικό επίπεδο έφθασε τους 6.589 νεκρούς.

«Όλες οι επαρχίες παρουσιάζουν σταδιακή μείωση του αριθμού των νέων μολύνσεων, εκτός από εκείνην του Χουζεστάν στα νοτιοδυτικά όπου η κατάσταση εξακολουθεί να είναι ανησυχητική», δήλωσε ο Κιανούς Τζαχανπούρ, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Το υπουργείο Υγείας δημοσιεύει τον απολογισμό της πανδημίας ανά επαρχία εδώ και σχεδόν έναν μήνα, κυρίως προκειμένου να περιοριστούν οι μετακινήσεις ανάμεσα στις περιοχές.

Χρησιμοποιεί δε ένα σύστημα διαφορετικών χρωμάτων (λευκό, κίτρινο, κόκκινο) για κάθε κλίμακα κινδύνου (από τη μικρότερη στη μεγαλύτερη) σε σχέση με την ασθένεια στις διάφορες επαρχίες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες αναφορές, η επαρχία Χουζεστάν ήταν κόκκινη όπως και εκείνες της Τεχεράνης και της Κομ, όπου ανακοινώθηκαν τα πρώτα κρούσματα στα μέσα Φεβρουαρίου.

Πάντως, για ορισμένους ξένους ειδικούς αλλά και αρκετούς Ιρανούς αξιωματούχους τα στοιχεία που ανακοινώνει η κυβέρνηση είναι σε μεγάλο βαθμό μικρότερα των πραγματικών.

Το κράτος επέτρεψε από τις 11 Απριλίου τη σταδιακή επαναλειτουργία των καταστημάτων και από την ερχόμενη Δευτέρα των τεμενών σε περίπου 30% των περιοχών όπου ο κίνδυνος αναζωπύρωσης της ασθένειας εκτιμήθηκε πως είναι μικρός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Την ίδια ημέρα που το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ στο εσωτερικό του προχώρησε σε μαζικές συλλήψεις γυναικών

Πρόεδρος Ισραήλ: Η «αυτοκρατορία του κακού» με επικεφαλής το Ιράν είναι η απειλή

Ισραηλινός αξιωματούχος με παράδειγμα από την Παλαιά Διαθήκη εξήγησε το πλήγμα του Ισραήλ στο Ιράν

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Τι ακολουθεί μετά το ισραηλινό χτύπημα-απάντηση στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr